Surprise! Zoveel vertellen mannen aan vrienden over seks met jou

We zijn altijd al benieuwd geweest naar wat mannen nu eigenlijk loslaten over hun seksleven. Is er bijvoorbeeld voor iedere man met wie je het bed hebt gedeeld, ook een hele groep mannen die ieder detail van deze gebeurtenis in geuren en kleuren kent? Hoewel de ene man de andere niet is, blijkt dat ze toch wat gemeen hebben als het op hun loslippigheid aankomt.

Maar liefst 69% van de mannen in dit onderzoek vertelt minder aan vrienden wanneer er gevoelens in het spel zijn. Dit is in tegenstelling tot slechts 44% van de wederhelft, die ook wanneer een relatie serieuzer is alles uit de doeken doet. 42% van de vrouwen geeft zelfs aan juist meer aan haar vriendinnen te vertellen wanneer ze iemand écht leuk vindt.

Maar wát vertellen we dan precies aan onze vrienden als ons seksleven ter sprake komt? Vrouwen vertellen in 45% van de gevallen hoe ver ze zijn gegaan, in 38% van de gevallen of hun partner goed was in bed en 29% van de vrouwen vertelt ook hoe zijn lichaam eruitzag. Mannen vertellen alleen in 19% van de gevallen hoe goed hun partner was in bed, welke standjes aan bod zijn gekomen en 13% van de mannen praat ook over haar lichaam. Slechts 13% praat weleens met vrienden over hoe ver hij is gegaan tijdens de seks.

Als het aankomt op liegen over seksuele escapades, dan winnen de vrouwen. Maar liefst 43% van de vrouwen in het onderzoek liegt wel eens, in tegenstelling tot 23% van de mannelijke respondenten. Áls mannen dan iets loslaten over hun seksleven, dan zijn ze in ieder geval eerlijk. Al weten we niet zeker of dat een opluchting is.

Over het hebben van een orgasme wordt met vrienden nauwelijks gesproken. Vooral mannen (81%) houden hierover de lippen op elkaar. Vrouwen bespreken het wat vaker, in 59% van de gevallen werd aangegeven dat dit regelmatig onderwerp van gesprek is. Mannen vinden hun orgasme waarschijnlijk wat minder nieuwswaardig.

Conclusie: vrouwen zijn héél wat gedetailleerder in het vertellen over seks dan mannen, maar mannen doen het ook. Gelukkig hebben ze er wel respect voor om dat minder te doen wanneer ze ons écht leuk vinden, maar wanneer ze erover praten, zijn ze wel eerlijker. Het onderzoek is overigens uitgevoerd onder een vrij kleine groep participanten, echter lijkt dit wel vrij overeenkomstig te zijn met eerdere onderzochte kwesties.

Reageer op artikel:
Surprise! Zoveel vertellen mannen aan vrienden over seks met jou
Sluiten