Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Food 6 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Met deze sushi-hack van TikTok maak je de makkelijkste sushi-sandwich ooit

Het kan je niet ontgaan zijn dat TikTok momenteel overspoeld wordt door duizenden filmpjes van mensen die de razend populaire ‘wrap hack’ nabootsen. De wrap hack ging viraal toen ene @ellcarter1 demonstreerde wat de beste methode is om een tortillawrap te vullen en op te vouwen. En weet je extra leuk is? De hack leent zich ook uitstekend voor een sushi-sandwich.

Inmiddels zijn er tal van variaties op het principe bedacht. Het leukste idee dat we voorbij zagen komen, was een kruising tussen de wrap hack met sushi. Want wat krijg je dan? Een hele simpele maar goddelijke sushi-sandwich (en we weten allemaal dat zelf sushi maken toch bést een klusje is). Perfect als thuiswerklunch.

Voor het recept gebruiken we sushirijst (lees hier nog eens na hoe je dat het beste doet), dat is uiteraard het allerlekkerste. Te veel gedoe? Je kunt ook een restje gewone rijst pimpen met een scheutje rijstazijn en een beetje suiker.

Bron:

Zo maak je de sushi wrap met de TikTok-methode

1. Leg een norivel op een snijplank en knip in het midden van de onderste zijde een inkeping, van onder naar boven. Stop met knippen halverwege het vel. Deel het vel denkbeeldig op in 4 gelijke vierkanten.

Bron:

2. Bedek het vierkant linksonder met 2 eetlepels sushirijst en duw plat.

Bron:

3. Bedek het vierkant linksboven met de schijfjes avocado.

Bron:

4. Smeer het vierkant rechtsboven in met een lepel srirachamayonaise.

Bron:

5. Leg op het laatste vierkant tot slot een paar plakjes zalm.

6. Vouw het vel nu op. Werk in dezelfde richting als hieronder.

Bron:

7. Serveer met sojasaus en eventueel wat sushigember en wasabi, om het compleet te maken.

Bron:

Culy

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.