Met dit mooie T-shirt help je de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok

De Face This foundation heeft een enorm leuk T-shirt uitgebracht met een kindertekening erop. Waarom? Om op deze manier geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok.

Aardbevingen op Lombok

Waarschijnlijk heb je het vreselijke nieuws al gehoord dat er vorige week maar liefst drie enorme aardbevingen plaatsvonden op Lombok. Het resultaat hiervan is dat honderden mensen overleden en duizenden mensen hun huis kwijtraakten. Ook een school, Duduk Atas, is enorm getroffen door het natuurverschijnsel. De Face This foundation steunt al tien jaar deze school en ook nu heeft de school het support van het goede doel hard nodig.

Daarom verkoopt de organisatie een nieuw T-shirt waarvan de opbrengsten direct naar Lombok toegaan. Naast dat de geliefde school hiermee opnieuw gebouwd gaat worden, wordt hiermee ook de hele omgeving rondom de school geholpen. Hier wonen namelijk heel veel leerlingen en leraren, waarvan het leven nu volledig overhoop ligt.

t-shirt lombok aardbevingen

Kindertekening

Britse ontwerper Jimmy Turrell heeft een kindertekening in het T-shirt verwerkt, waardoor het er super leuk uitziet. De mooie tekening op het T-shirt is gemaakt door Hawanah. Hawanah is een vrouw die tien jaar geleden al naar de Duduk Atas school ging. Toen ze de tekening maakte, was ze slechts elf jaar oud.

Toentertijd vond er ook een aardbeving plaats die de school verwoestte. Face This verwerkte toen haar mooie tekening in verschillende T-shirt collecties. Door de verkoop werd de school weer helemaal gerenoveerd. Helaas is Duduk Atas wederom geraakt door de ramp en daarom heeft de organisatie de tekening wederom verwerkt.

Jimmy Turrell

Even over de ontwerper, want hij is niet de minste. Jimmy Turrell is een grafisch ontwerper uit Engeland. Hij heeft onder andere samengewerkt met Nike, Adidas en muzikant Beck. Toen hij hoorde over de tragische gebeurtenissen hoorde, wilde hij gelijk zijn steentje bijdragen.

t-shirt lombok aardbevingen

En dus verwerkte hij de tekening van het elfjarige meisje op het T-shirt. Het vorige shirt dat hij heeft ontworpen voor Face This werd gedragen door menig BN’er, waaronder Georgina Verbaan. Het shirt dat gemaakt is voor de recente aardbevingen, zie je aankomende weken veel op social media voorbij komen.

Wil je ook doneren en er samen voor zorgen dat de school en de buurten in Lombok er snel weer bovenop komen? Dan koop je de T-shirts hier.

Reageer op artikel:
Met dit mooie T-shirt help je de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok
Sluiten