Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Beauty 1 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze tattoos zijn uitgeroepen tot meest cliché

Tegenwoordig zijn er talloze tattoo-artiesten, ieder met een kenmerkende stijl. Of je nu houdt van minimalisme, grafische tattoos of iets anders, de keuze is reuze. Probeer daarom een cliché ontwerp te vermijden, zoals een van de volgende.

Cliché tattoos

Het zetten van een tattoo kan verschillende redenen hebben. Sommigen zetten een tattoo vanwege de betekenis, anderen zetten iets omdat ze het gewoon mooi vinden. Dan heb je er nog een paar die een tattoo zetten omdat ze dronken zijn, maar die laten we even achterwege.

Wat je beweegreden ook is, je wilt wel een klein beetje origineel zijn. Dat is zo makkelijk nog niet. Kies daarom niet meteen voor een van de volgende ideeën als je heel erg graag iets origineels wilt, want deze zijn uitgeroepen als meest cliché door tattoo-artiesten in het dagblad The Independent.

1. Harry Potter tattoo

Je hebt deze tattoo geheid weleens langs zien komen. Het driehoekje, een cirkel en een lijn zijn samen kenmerkend voor de Deathly Hallows. Het staat symbool voor het verhaal waarin de items werden gegeven aan de drie broertjes. De Zegevlier, de Steen van Wederkeer en de Mantel van Onzichtbaarheid vormen samen het symbool voor dit zevende boek in de reeks.

Toegegeven, de tekening is best tof en je hoeft niet eens een Harry Potter-fan te zijn om het grafische aan deze tattoo te kunnen waarderen. Omdat het teken zo kenmerkend is, is de tattoo onderhand al zo vaak gezet dat het niet meer origineel is.

2. Toeristische bezienswaardigheden

Ja, echt super sick dat je een half jaar in New York hebt gewoond, maar dat is geen reden om het Vrijheidsbeeld permanent op je lichaam te zetten. Er komen regelmatig mensen binnen bij tattooshops die vragen om de bekendste highlights uit de Lonely Planet boekjes, niet zo origineel meer.

I ❤️ NYC . . . . . #tattoo #tattoart #style #ink #inked #me #statueoflibertytattoo #statueofliberty #ny #newyork #tattooboy #boy #minimal #lovenyc #love #top #blackandwhite #like #l4l #like4like

51 Likes, 1 Comments – ƊƛƔƖƊЄ ЄƲƧЄƁƖ (@dado_ottanta9) on Instagram: “I ❤️ NYC . . . . . #tattoo #tattoart #style #ink #inked #me #statueoflibertytattoo #statueofliberty…”

Ondanks dat het er heel erg leuk uit kan zien, is de kans groot dat je bij lange na niet de enige bent met dat leuke plaatje op je lichaam.

3. Vingertatoeages

Er zijn talloze verschillende tatoeages die je op je vingers kan zetten, dus in die zin is het niet per se cliché. Maar de keuze om de tattoo op je vingers te plaatsen wel. Vaak verdwijnen vingertatoeages snel vanwege wrijving, wat de reden is dat sommige tattoo-artiesten weigeren deze te zetten.

Fingered #fingertattoo #palmtree #anchor #hearts #lion #estonia #handtattoo

258 Likes, 1 Comments – Kaspar Kannelmäe (@kaspark) on Instagram: “Fingered #fingertattoo #palmtree #anchor #hearts #lion #estonia #handtattoo”

4. Alles wat je vindt op Pinterest

Dan bedoelen we ook alles. Pinterest is nummer één inspiratiebron als het aankomt op het kiezen van een tattoo design. Ondanks dat er natuurlijk ook hier en daar wel wat originele ideetjes tussen zitten, zijn de tattoos die je direct overneemt van Pinterest nogal cliché. Al helemaal als je kiest voor een oneindigheidsteken, bijvoorbeeld.

New Art Infinity for @shorttimer_ ♥️Запись на мини-тату по ссылке в профиле✨ ?Студия @vivotattoostudio . #infinitytattoo #finelinetattoo #insta_tatuaggi #минитату #vivotattoo #littletattoosz #smalltattoo #tinytattoo #tinytattoos #littletattoo #vivotattoo #татумосква #минитатумосква #tattooinspiration #tattooselection #igtattoogirls #vivotattoostudio #вивотату

1,571 Likes, 8 Comments – MASHA VIVO | MINI TATTOO (@vivotattoo) on Instagram: “New Art Infinity for @shorttimer_ ♥️Запись на мини-тату по ссылке в профиле✨ ?Студия…”

5. De naam van je kind

Natuurlijk is je kind zelf wel uniek, maar het zetten van de naam van je spruit niet bepaald. Kies eerder voor een tattoo die symbool staat voor de geboorte van je kind. Dat is hoogstwaarschijnlijk een stuk origineler.

Here’s a bunch of text tattoos I’ve done during the past weeks ✨ * * * * * * * #texttattoo #nametattoo #linetattoo #lineworktattoo #smalltattoos #arrowtattoo #childtattoo #eternity #marriagetattoo #armtattoo #foottattoo #wristtattoo #killerinktattoo #bläckdroppar #egorotary #blackdroppar #eternalink #egorotarymachine #tatueringvetlanda

127 Likes, 5 Comments – Jonna Björnlund (@blackdroppar) on Instagram: “Here’s a bunch of text tattoos I’ve done during the past weeks ✨ * * * * * * * #texttattoo…”

Natuurlijk is een tattoo zetten ontzettend persoonlijk en niks is fout of stom. De cliché tattoos die we hier noemen mogen dan wel het vaakst voorkomen, dat betekent niet dat ze niet meer leuk kunnen zijn. Trek je niks aan van andermans mening.

Meer lezen over tattoos? Dan vind je dit ook leuk.

Aha – waarom je meteen nog een tattoo wilt wanneer je er net eentje hebt gezet

Zita

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze tattoos zijn uitgeroepen tot meest cliché
Sluiten