Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 20 mei 2020

Een tattoo zetten in de zomer: alles wat je erover moet weten

Yes, we mogen weer. De tattoostudio’s zijn open en afspraken kunnen weer worden gemaakt. Overweeg je een tattoo te gaan nemen? Let dan even goed op, nu de zomer in aantocht is.

Iedereen die zich ooit ook maar een beetje heeft verdiept in de wereld van tattoos heeft ongetwijfeld langs horen komen dat je ‘nooit eentje moet laten zetten in de zomer, WANT DAT IS HEEL SLECHT EN JE WIL TOCH NIET DAT JE TATTOO VERPEST WORDT DOOR DE ZON OF WEL SOMS?’ Hoeveel is daar nou eigenlijk van waar? We zochten het uit.

Tattoos in de zomer: dit moet je weten

Een pas getatoeëerde huid is gevoelig; je kunt het zien als een soort schaafwond. Met een open wond is het altijd onverstandig om in de volle zon te gaan zitten. Zeker omdat je hier beter geen zonnebrand op kunt smeren. Maar is het dan helemáál een dikke no-no om in de zomer een tatoeage te laten zetten? Ligt eraan hoe je ermee omgaat.

Kun je in de zon zitten?

Hierboven verklapten we het al, maar nee. Met een verse tattoo is het het beste de zon zo veel mogelijk te vermijden. Er wordt aangeraden om je nieuwe tattoo zo’n vier tot zes weken uit de zon te houden. Ga je ermee in de zon zitten, loop je kans dat de inkt vervaagt. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wil.

Kun je het insmeren met zonnebrand?

Het enige wat je op een nieuwe tatoeage wilt smeren is een zalf zoals Bepanthen. Probeer niet eigenwijs te zijn door ‘m toch in te smeren met SPF want dat is het laatste wat je op een open wond wil smeren. Houd je tattoo gedurende de genezingsperiode uit de zon. Dit doe je door beschermende kleding te dragen. Houd er daarnaast rekening mee dat – ook wanneer de tattoo genezen is – het altijd verstandig is deze goed in te blijven smeren wanneer je de zon in gaat.

Kun je zwemmen met een nieuwe tattoo?

Ook zwemmen wordt afgeraden met een nieuwe tattoo; zowel in open water als in een zwembad. Het water kan zorgen voor een infectie en chloor kan er zelfs voor zorgen dat het inkt wordt onttrokken. Zout water kan het genezingsproces weer verlengen doordat het de huid uitdroogt.

Al met al kun je dus een tattoo nemen in de zomer, mits je er extra zorgvuldig mee omgaat. Het is geen fabel dat zon, chloor en open water slecht is voor je tatoeage. Wil je ‘m zo mooi mogelijk houden, zorg er dan ook goed voor. Verder verschilt het natuurlijk per tattoo hoe lang deze nodig heeft om te genezen. Kleine tatoeages zullen sneller genezen zijn dan grote tatoeages. Houd hier rekening mee voordat je een tattoo in de zomer laat zetten.

Nog op zoek naar wat inspiratie? Dit zijn de tattoos van onze favoriete celebrities.

Reageer op artikel:
Een tattoo zetten in de zomer: alles wat je erover moet weten
Sluiten