Laura Gommans
Laura Gommans Beauty 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Alles wat je moet weten over tattoo’s met fijne lijntjes

Tattoo’s met fijne lijntjes zijn populairder dan ooit, maar wat moet je eigenlijk weten voordat je er één laat zetten? Tattoo artist Lauren Winzer legt het een en ander uit.

“De delicate, fijne tattoo is populairder dan ooit, omdat steeds meer mensen zich realiseren dat ze niet iets groots hóeven te nemen.”, aldus Lauren. Hier wat punten om over na te denken:

Tattoo’s met fijne lijntjes

1. Alle artiesten zouden fijne lijntjes kunnen zetten, maar niet iedereen doet het. Er is meer risico bij het zetten van fijne lijntjes omdat het veel minder ruimte voor correctie is. Je moet een extreem vaste hand hebben en heel precies werken.

2. Fijne tattoo’s zullen er eerder anders uit gaan zien. Tattoo’s zijn voor altijd, maar doorgaans veranderen ze een beetje naarmate de tijd verstrijkt. Als de huid beweegt, groeit en uitrekt zal je tattoo met fijne lijntjes eerder zichtbare veranderingen tonen. Quotes zullen bijvoorbeeld minder goed te lezen zijn.

3. Een delicate tattoo kan overal op je lichaam, maar het is beter om ze te nemen op stukken huid waar minder ‘stretch’ in zit. Op die plekken kun je beter een grotere, minder gedetailleerde tattoo nemen, omdat die er langer goed uit zal zien.

4. Tattoo’s met fijne lijntjes duren langer om te zetten omdat het nogal een priegelwerkje is. Maar die extra tijd in de studio zal het zeker waard zijn!

5. Het doet minder pijn dan een ‘dikkere’ tattoo. Dit komt omdat het groepje naalden een stuk kleiner is. Afhankelijk van de plek kan het alsnog wel gemeen prikken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.