Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 3 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Mis je jouw collega’s? 6 dingen om de team spirit levend te houden

Hoewel we langzaamaan het leven weer oppakken – uiteraard met anderhalve meter afstand – luidt het advies nog altijd om thuis te werken. Maar inmiddels beginnen we de gezelligheid van onze collega’s écht wel te missen. Ja, zelfs die gesprekjes-over-niets bij het koffiezetapparaat.

Maar dat we de komende tijd nog even vanuit huis werken, is belangrijk. Deze video op ons carrière-zusje laat zien waarom.

6 leuke dingen om de team spirit met collega’s hoog te houden

Een goede band met je collega’s is hartstikke belangrijk voor je werkgeluk, júíst nu we met z’n allen steeds meer op afstand werken. Daarom 7 tips hoe je ook met het vele thuiswerken die team spirit hoog kunt houden.

1. Plan een online vrijmibo

Was die gezellige vrijdagmiddagborrel ook het eerste wat jij miste? Wijnen met collega’s is toch echt altijd een stuk leuker dan die wijnfles in je eentje opdrinken (been there, done that). Maar ook nu dat niet in real life kan, is het nog een optie om online de laatste roddels met elkaar te bespreken. Download Teams, Zoom of Houseparty, zet een paar lekkere hapjes klaar en schenk een wijntje in.

2. Samen lunchen

Als je werk het toelaat om rond lunchtijd online met elkaar af te spreken, is dat natuurlijk ook een goede optie. Met z’n allen (online) lunchen, even bijpraten… dit zouden we het liefste elke week even doen.

3. Online escape room

Een online escape room is dé manier om aan teambuilding te werken. Samen met je collega’s werk je samen om het einddoel te halen – en dat kan soms best spannend zijn. Los puzzels op met deze online escape room, of pak het een stukje spannender aan door op een Cluedo-achtige manier een moord op te lossen. Wedden dat je je geweldig voelt als jullie alles op weten te lossen?

4. Pubquiz

Ook een aanrader: doe een pubquiz met je collega’s. De online pubquiz van ThuisPubQuiz vind ik zelf een aanrader. Je kunt de quiz luisteren als podcast, waarin je zes rondes van 10 vragen te horen krijgt. Met vragen als “Hoe heeft de app Musical.ly tegenwoordig” tot “Hoe heet de Nederlandse turnster die later pornoactrice werd?” kan je jouw kennis vergelijken met die van je collega’s.

Liever een ander spelletje? Deze spelletjes kun je met je vrienden online spelen.

5. Stuur een kaartje

Heb je het adres van je collega’s? Stuur dan eens een lief kaartje. Gewoon, zonder het van te voren te zeggen. Met een kaartje kan je écht iemands dag maken, doordat je laat weten dat je aan je collega denkt. Kleine moeite, maar een ontzettend lief gebaar.

6. Online bingo

Zelf een bingo organiseren kan ook hartstikke leuk zijn. Sprokkel een paar toffe prijzen bij elkaar (of ga voor Treatwell-bonnen – altijd goed), zorg ervoor dat iedereen in een videogesprek zit, en bingo’en maar. Het enige wat je nog moet regelen, is een bingomolen en wat bingokaarten. Gratis tip: via deze website kan je de eerste 30 kaarten gratis laten maken.

Reageer op artikel:
Mis je jouw collega’s? 6 dingen om de team spirit levend te houden
Sluiten