Herken jij de volgende dingen? Dan ben je toe aan een nieuwe baan

Wie al langere tijd bij dezelfde werkgever werkt, vraagt zich weleens af of het niet tijd is om iets nieuws te zoeken. Zijn het de twijfels? Of is het echt tijd voor de volgende stap in je carrière? Als jij de volgende vijf dingen herkent, dan is het tijd voor een nieuwe baan.

Na een lange dag werken denken we allemaal weleens ‘dit is het niet’. Maar is dat één van de tekenen dat je met sollicitatiebrieven moet gaan smijten richting potentiële nieuwe werkgevers? Nah, de volgende dingen wel.

5 tekenen dat het tijd is voor de volgende stap in je carrière

Als jij de volgende tekenen herkent, dan is het tijd om afscheid te nemen van je werkgever en een nieuwe baan te zoeken.

1. Je gaat iedere dag met tegenzin naar je werk

Natuurlijk hebben we allemaal weleens geen zin, maar als jij iedere ochtend met tegenzin richting werk gaat, dan is er iets mis. Als werken iets is waar jij tegenop ziet, dan duren de weken heel lang.

2. Je bent uit je functie gegroeid

Merk je dat de uitdaging er steeds meer vanaf gaat en jij jouw dagelijkse taken doet op de automatische piloot? Dan is het tijd voor een volgende stap. Promoveren bij het bedrijf waar je werkt is natuurlijk de meest ideale situatie, maar als jij al aan de top van het bedrijf zit is dit niet mogelijk. Dan is het toch echt tijd om dat cv weer eens op te schonen en ergens anders carrière te maken.

3. Je salaris weegt niet meer af tegen hetgeen dat jij doet

Trek jij de kar van het bedrijf voor een loontje dat alleen beginners horen te krijgen? Niet oké. Tijd om aan de bel te trekken en om opslagen te vragen. Jouw baas weet wat jij waard bent en wat hij of zij mist als ze je laten gaan. Mocht je die opslag niet krijgen, dan is het tijd om bij een ander bedrijf te gaan cashen.

4. Je interesseert je ineens in een totaal andere branche

De baan die je nu hebt heeft altijd goed bij je gepast, maar je begint je nu te interesseren in een totaal andere branche. Dit is geen beslissing die over één nacht ijs gaat, maar verdiep je rustig in hetgeen dat je interesseert. Misschien is een carrièreswitch precies wat jij nodig hebt.

5. Je doet het werk omdat het aansluit op je studie

De baan die je nu hebt sloot naadloos aan op de studie die je volgde, maar is eigenlijk helemaal niet wat jij ervan verwachtte. Je had je het toch wat anders voorgesteld en het voelt nu als mosterd na de maaltijd. Once again, tijd om wat vacatures te bekijken.

Herken jij jezelf in (een aantal van) deze punten? Dan wordt het tijd om goed na te denken of je huidige baan wel bij je past. Onthoud: je besteedt zo’n acht tot negen uur per dag aan je werk, dus het is belangrijk dat je hier op je plek zit.

Reageer op artikel:
Herken jij de volgende dingen? Dan ben je toe aan een nieuwe baan
Sluiten