Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love & Life 3 okt 2018

Jij en je partner brengen echt te veel tijd samen door als je deze 5 dingen merkt

Zijn jij en je partner heel veel samen? Dan weet je een ding zeker, en dat is dat het tussen jullie wel goed zit. Maar toch bestaat er ook zoiets als té veel tijd spenderen met de liefde van je leven. Dit is hoe je weet of jij wel wat meer afstand mag nemen.

Allereerst: iedereen moet vooral gewoon lekker doen waar hij of zij zin in heeft. Als dag in dag uit hand in hand lopen een big smile op je gezicht tovert, moet je er echt niet mee stoppen.

Altijd samen met je partner?

Quality time is heel belangrijk in een relatie, dat weet iedereen. Maar wist je dat tijd apart spenderen bijna even belangrijk is? Wij niet. En toch is het waar. Er zijn bepaalde dingen die erop kunnen wijzen dat je wel meer dingen voor jezelf mag doen.

Een voorbeeld: je hebt geen idee meer waar je over moet praten met je partner, omdat je continu hetzelfde meemaakt. Een ander obvious teken is dat jij je compleet verloren voelt, wanneer je partner even weg is. Deze vijf tekenen wijzen er nog meer op dat je best wat vaker me-time mag inlassen.

1. Je mist alle nieuwtjes

Normaal gesproken was jij de eerste die hoorde wanneer je vriendin een wilde nacht had beleefd. Maar nu gaan alle sappige verhalen langs je heen. Als je continu het gevoel hebt achter te lopen, kan dat een teken zijn dat jij je vrienden een beetje verwaarloosd hebt sinds je nieuwe relatie. Remember: je vrienden zijn minstens zo belangrijk. Dus vergeet ze niet!

2. Je wordt niet meer uitgenodigd

Au. Dit is een pijnlijk maar overduidelijk teken dat er iets niet helemaal in de haak is. Wanneer zelfs je vrienden vergeten je uit te nodigen voor hun feest, is het heel duidelijk dat je ze al veel te lang niet gezien hebt. Het is nooit te laat om te veranderen. Dus plan die koffiedate met je vrienden, en laat duidelijk merken dat je nog steeds heel veel om ze geeft.

3. Je partner en jij maken continu ruzie

Ineens vind je dat je lover veel te hard ademt. En waarom ruimt hij nooit zijn ontbijtspullen op?! Als jullie continu bekvechten om niks, zijn jullie waarschijnlijk te veel samen. Alles waar het woordje ‘te’ voor staat, is niet goed. Dus doe een dag iets voor jezelf en kijk hoe het dan gaat. De kans is groot dat jullie ineens weer door één deur kunnen.

David Schwimmer Middle Finger GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Friends GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

4. Je doet nooit iets alleen

Stel jezelf deze vraag: wanneer heb je een dag iets alleen gedaan? En nee, een werkdag telt niet mee. Als je deze vraag niet snel kunt beantwoorden, is het tijd om hier heel snel verandering in te brengen. Want tijd voor jezelf is ook heel belangrijk voor een gezonde liefdesrelatie. En het besef dat je het alleen ook leuk kunt hebben, is tegelijkertijd een boost voor je zelfvertrouwen.

5. De gespreksstof is op

Nog zo’n confronterend teken dat wijst op de behoefte aan iets meer ruimte voor jezelf in je relatie: tijdens het eten is het doodstil. Je kunt letterlijk niks meer bedenken om aan je partner te vertellen. Soms is samen stil zijn heerlijk. Maar als je merkt dat het ongemakkelijk is, wijst dit erop dat je meer dingen alleen mag ondernemen. Kun je bij thuiskomst in geuren en kleuren vertellen wat je allemaal hebt uitgespookt.

Met deze 10 dingen saboteer je onbewust je liefdesleven

 

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Jij en je partner brengen echt te veel tijd samen door als je deze 5 dingen merkt
Sluiten