Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 10 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Single? 6 tekenen dat je iets te kieskeurig bent op datinggebied

Ben je wel klaar met dat heen en weer geswipe op Tinder, fuckboys en saaie gesprekken met matches waarvan je toch wel weet dat het niks wordt? Dan is het hoog tijd om eens bij jezelf te rade te gaan. Want zou het kunnen dat je iets te kieskeurig bent?

Natuurlijk verdien je het om iemand te hebben die aan je wensenlijstje voldoet – ik bedoel, je bent een total catch – maar is dat lijstje wel realistisch? Tijd voor de check.

Ben je te kieskeurig?

We leven in een wereld waarin we al snel bepalen of iemand bij je past of niet. We maken zo’n keuze al op basis van een profielfoto, alsof we aan het online shoppen zijn. Ben je op zoek naar iemand wat je ideale match zou kunnen zijn? Of neem je geen genoegen met iemand die al aardig in de buurt komt? Deze tekenen wijzen erop dat je iets te kieskeurig bent.

1. Je kunt je vinger er niet op leggen waarom iemand niet goed genoeg is

Zodra je merkt dat je date ‘gewoon niet je type is’, maar je daar geen redenen voor kunt noemen of überhaupt niet kunt noemen wat je type is, kan het zijn dat je kieskeurig bent. Probeer eens een beeld te schetsen van wat jouw type is. Wat heb jij van iemand nodig om gelukkig te worden? Een leuke persoonlijkheid, iemand die je goed behandelt, ga zo maar door.

Als iemand die eigenschappen niet heeft, is het jouw type niet. Als iemand de eigenschappen bezit die voor jou belangrijk zijn, is het toch een tweede date waard? Het kan best zijn dat je op zo’n tweede date ontdekt dat diegene toch leuker is dan je in eerste instantie dacht, óf je ontdekt een eigenschap die toch niet matcht met jouw lijstje. Wees niet te kieskeurig en geef het eens wat vaker een kans.

2. Je gelooft in een perfecte match

Oké, we gaan je nu iets vertellen wat je niet ziet in romcoms op Netflix: er is niemand die perfect voor je gaat zijn. Je lover to be gaat ook irritant zijn en je zult tegen dingen aanlopen die een uitdaging zijn. En dat is oké. Je kunt veel beter op zoek gaan naar iemand die jou – ondanks je gebreken – nog steeds leuk vindt.

3. Je wilt elke hokje afgevinkt hebben, anders hoeft het niet

Herken je je wel in all-or-nothing-denken? Als je altijd maar uitgaat van de eerste indruk en iemand geen tweede kans geeft, kan het best zijn dat je interessante matches misloopt.

4. Je geeft het niet echt een kans

Verwacht je dat je na een maand of een paar dates al helemaal in love moet zijn? Haal dat uit je hoofd, want het is een grote misvatting. Door te denken dat je van de eerste date al per se warme gevoelens moet krijgen, leg je veel te veel druk op jezelf (en op je date). Let it be. Daten hoort vooral leuk te zijn.

4. Je let op dingen die niet belangrijk zijn

Het eerste punt in dit lijstje gaat over eigenschappen die iemand moet hebben om jou gelukkig te maken. Een slechte smaak wat betreft films hoort daar niet bij. Als je alleen maar gaat daten met mensen die dezelfde interesses hebben als jij, ben je kieskeurig.

5. Je bent niet echt geïnteresseerd

Het kan ook zijn dat je helemaal niet op zoek bent en het wel prima vindt als de liefde vanzelf jouw kant op komt. Heb je vaak op dates dat je zijn of haar naam en hobby’s niet meer kunt herinneren, maar nog wél weet waarom je date je zo irriteerde? Precies.

Niet erg natuurlijk als je een wensenlijstje hebt, maar te kieskeurig zijn kan je ook in de weg staan als je echt op zoek bent naar iemand. Herken je veel van deze punten? Doe er je voordeel mee.

Psst, enige single in de groep? Zo voorkom je het ‘vijfde-wiel-aan-de-wagen-gevoel’?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Single? 6 tekenen dat je iets te kieskeurig bent op datinggebied
Sluiten