Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 14 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Guess what? Mensen praten minder graag met je wanneer je telefoon zichtbaar is

Onderzoekers kwamen erachter dat mensen een gesprek als veel minder prettig ervaren wanneer de telefoon van hun gesprekspartner zichtbaar is. Het maakt niet uit of mensen iets met hun telefoon doen of niet, de aanwezigheid is genoeg om de gesprekskwaliteit aanzienlijk naar beneden te halen.

Met een telefoon in de buurt voelen mensen zich minder verbonden met de ander en kunnen ze zich minder goed in hem of haar inleven. Dit komt waarschijnlijk omdat sociale signalen, zoals gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, minder goed kunnen worden opgepikt wanneer iemand een telefoon gebruikt. Overigens vonden de onderzoekers ook dat dit effect sterker is bij goede vrienden dan bij kennissen.

Als je dus denkt dat je het bij je beste vrienden wel kunt maken, think again. Maar ook in een setting waarbij je mensen minder goed kent, kan een telefoon dus een blokkerende werking hebben. Hoe veilig het soms ook kan voelen om je er achter te verschuilen, in sommige gevallen kun je hem toch beter in je broekzak laten zitten.

Hier is het dan wel weer oké om je telefoon uit je broekzak te halen. Dit is waarom je je telefoon nóóit meer mee naar de WC moet nemen:
Reageer op artikel:
Guess what? Mensen praten minder graag met je wanneer je telefoon zichtbaar is
Sluiten