Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Creative 8 aug 2019

Wil je zien – in Rotterdam opent binnenkort een tentoonstelling over de hoodie

Zet een groot rood kruis in je agenda op 1 december want dan opent er weer een mega interessante tentoonstelling. Deze keer in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam want hier leer je alles over de hoodie. Je weet wel, dat kledingstuk waar we dagelijks in lopen.

Je moet nog even geduld hebben want de expo is pas 1 december 2019 tot en met 12 april 2020 te zien. Maar hé, dan hebben we weer iets om naar uit te kijken.

Nieuwe expositie in Rotterdam

In Rotterdam staat Het Nieuwe Instituut en geloof ons als we zeggen dat je daarheen wil. Het is een museum voor architectuur, design en digitale cultuur, en een platform voor de creatieve industrie. Vanaf december opent hier een mega interessante tentoonstelling, namelijk die over hoodies.

In deze tentoonstelling is te zien welke rol het simpele en klassieke kledingstuk speelt in cultuur, politiek en natuurlijk de mode-industrie. Het kledingstuk namelijk een heel verhaal ondanks dat iedereen wel een hoodie in zijn of haar kast heeft hangen.

Leaving London town for a bit ?✨ * * * * * #outfitinspo #outfitinspiration #ootd #fashion #streetwear #streetstyle #streetfashion #london #londonfashion #londonstreetstyle #balenciaga #balenciagasneakers #balenciagatriples #balenciagahoodie

734 Likes, 15 Comments – Almy (@honeyalmy) on Instagram: “Leaving London town for a bit ?✨ * * * * * #outfitinspo #outfitinspiration #ootd #fashion…”

De geschiedenis van de hoodie

Zo werd de hoodie in de jaren ’30 uitgevonden door het merk Champion. Toentertijd droegen vooral arbeiders het en was het een symbool van misdaad, maar tegenwoordig is het een gehypet must-have item. Over de tentoonstelling zegt het museum: “De hoodie biedt veel verhalen: over sociale ongelijkheid, jeugd- en subcultuur, politiegeweld, racisme, privacy, angst en stijl. Het is een kledingstuk dat allerlei sociale en culturele constructies communiceert; afhankelijk van geslacht, locatie, leeftijd, afkomst en gedrag van de drager, maar ook van de vooroordelen en politieke overtuiging van de kijken.”

Binnen de tentoonstelling zijn er verschillende thema’s die aan bod komen, maar ook muziek, subcultuur en het debat over gender fluidity. Een super interessante manier om er eens achter te komen wat er allemaal schuilt achter dat kledingstuk in je kast.

Meer lezen over interessante tentoonstellingen? In Rotterdam ontdek je alles over Hiphop en mode.

Fashion United

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wil je zien – in Rotterdam opent binnenkort een tentoonstelling over de hoodie
Sluiten