Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 18 aug 2018

Dit heb je altijd al willen weten over tepels

Wist je dat er naast tepelvergrotingen- en verkleiningen nu een andere cosmetische tepeltrend gaande is? En wist je dat tepels vroeger werden gebruikt om te bepalen of je een heks was? We zetten de leukste feitjes voor je op een rijtje. Die je waarschijnlijk nog niet kent.

Feitjes over de tepels

We weten dat die kleine ronde dingen op je borst er zijn in alle vormen, kleuren en maten. Maar was jij van onderstaande feitjes op de hoogte?

Topless rondlopen is in sommige Amerikaanse staten toegestaan

Hoewel het in de meeste staten een absolute no go is, staan een aantal staten in Amerika tepels in het openbaar toe.

Tot voor kort zaten veel staten nog vast in de dertiende eeuw en was zelfs borstvoeding in het openbaar niet overal toegestaan. Dát is sinds juli dit jaar gelukkig wel overal legaal.

Of toch niet?

Technisch gezien mag je in sommige staten dus rondlopen met je tepels out in the open. Zo ook in New York. Toch ging het daar tijdens het schieten van een film wat anders aan toe.

De makers van de film hadden toestemming gekregen om in New York topless vrouwen te filmen. Zodra de camera aanging kwam de politie echter langs. Of de vrouwen ‘even een topje aan wilden doen’. Topless vrouwen filmen stond volgens hen gelijk aan porno.

Tepelinjecties zijn een ding

Door hyaluronzuur in de tepels te spuiten zwellen ze op. Je tepels zijn zo continu stijf. Het kost je honderden euro’s, maar hé, dan heb je wel 24/7 tepels à la Kendall Jenner. Minpuntje: na 4 à 6 maanden mag je weer terugkomen, want echt lang blijft het niet zitten.

Tepelorgasmes bestaan

Sommige vrouwen kunnen een orgasme krijgen door de tepel te stimuleren. Het werkt niet bij iedereen, maar als je het nog nooit geprobeerd hebt, who knows… Misschien ben jij een van de gelukkigen.

Tepels zijn net als borsten vaak ongelijk

Net zoals je borsten, kunnen ook je tepels ongelijk zijn. Dus nee: je bent niet de enige.

Pas op met topless zonnen

Topless zonnen is niet overal toegestaan. In een land als Dubai moet je oppassen: hier kan je je tepels beter even in je bikini laten zitten.

Veranderingen in de tepel kunnen wijzen op borstkanker

Het kan zijn dat veranderingen in de tepel een indicatie zijn voor borstkanker. Denk hierbij aan ingetrokken tepels (tepels staan naar binnen), pijn in de tepel en vocht uit de tepel. Het hoeft niks te betekenen, maar laat je onderzoeken voor de zekerheid.

Drie tepels staat gelijk aan een heks

Eind 1400 werd er een boek gepubliceerd over witch-hunting. Hierin stonden tips voor iedereen die graag heksen spotten. Was je in het bezit van drie tepels? Dan was je de sjaak een heks. Vaak resulteerde het in marteling en de dood. Slik.

Tepelstickers zijn chill

Heb je geen zin in een bh, maar wil je toch graag die tepels even bedekken? Of vind je de stickers gewoon erg mooi? De tepelstickers zie je steeds vaker onder doorzichtige T-shirts en is in ieder geval een stuk luchtiger dan zo’n zwetende bh.

Nog niet uitgelezen over de tepel?

10 dingen die je misschien nog niet wist over tepels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit heb je altijd al willen weten over tepels
Sluiten