Redactie
Redactie Advertorial 3 jan 2020

De latrelatie van Ilse loopt als een trein dankzij de Thalys

Na het afronden van haar studie, was Ilse Riteco (24) toe aan een break. Ze vond werk als au-pair in Parijs en verblijft een jaar in de Franse hoofdstad. Dankzij de supersnelle verbinding met de Thalys, hoeft ze haar vriend, vriendinnen en familie niet te missen.

Ilse: “Mijn vriend en ik hebben elkaar leren kennen op de middelbare school. We vonden elkaar toen al superleuk, maar zagen het niet als iets serieus. Omdat hij ging studeren in Rotterdam en ik in Groningen, besloten we dat het niets zou worden. Twee jaar later kwamen we toch weer met elkaar in contact en bleek de vonk er nog steeds te zijn. Inmiddels zijn we alweer twee jaar samen!”

Snel, makkelijk en groen

Het koppel is in die twee jaar niet continu bij elkaar geweest. Ilse: “Mijn vriend is na zijn studie een halfjaar naar Kuala Lumpur geweest. Het tijdsverschil en elkaar niet in het echt kunnen zien, vonden we allebei heel lastig. Toch heeft het geen negatief effect op onze relatie gehad.

Daarom keek ik er enorm naar uit om na het afronden van mijn bachelor naar het buitenland te vertrekken. Toen ik jonger was, wilde ik altijd graag als au-pair werken en dit leek me het uitgelezen moment om die droom waar te maken. Superleuk! Ik had alleen wel een paar eisen: de stad waar ik terecht zou komen, moest snel, gemakkelijk én milieubewust te bereiken zijn.”

Afstand geen probleem

“Ik heb Fashion Business gestudeerd en modesteden als Milaan en Londen verschenen dus al snel op mijn radar. Maar naar allebei moet je vliegen – al kun je naar Londen ook met de boot. Ik vond het allemaal nogal omslachtig én slecht voor het milieu.

Toen richtte ik mijn pijlen op Parijs: absoluut een modestad, een goede plek om een nieuwe taal te leren en met de Thalys zit je binnen een paar uur middenin de binnenstad. Ik hakte de knoop door en hier zit ik dan! Ik zorg voor drie kinderen van 9, 13 en 15 en heb, in tegenstelling tot veel au-pairs, een eigen appartementje. Dat laatste vind ik heel fijn, zeker wanneer er bezoek langskomt.”

Heen en weer

“De afstand tussen Nederland en Frankrijk heb ik nog nooit als een probleem ervaren. In eerste instantie was de planning dat mijn vriend een keer per maand naar Parijs zou komen. Maar omdat het zo makkelijk is om heen en weer te gaan en hij het hier helemaal geweldig vindt, zitten we nu denk ik op zo’n twee keer per maand.

Zelf ga ik daarnaast ook nog een keer in de twee maanden terug naar Nederland. Klinkt als een hoop gereis, maar dat valt voor mijn gevoel hartstikke mee. Ik stap in de trein, pak er een lekker boekje bij en voor ik het weet sta ik op Amsterdam Centraal.”

Perfecte oplossing

“Een tijdje terug had ik een feest tot vroeg in de ochtend en kwam ik vijf minuten voordat mijn trein zou vertrekken aanhollen op het station. Nou, probeer dat maar eens als je met het vliegtuig gaat!

Het is ook heerlijk dat je met de Thalys altijd een plekje hebt zonder eerst  urenlang in gangpaden te hangen of op trappetjes te moeten bivakkeren. Ja, voor mij is dit de perfecte oplossing. Met de Thalys voelt het bijna alsof Parijs in Nederland ligt!”

Over Thalys

Met Thalys zit je vanuit Amsterdam in 1.51 uur in Brussel en in 3.18 uur in hartje Parijs. Je tripje begint zodra je de trein instapt en je je in de comfortabele stoelen laat zakken. Honger onderweg? Geen probleem: Thalys beschikt over een uitstekende cateringservice.

Sinds december 2017 biedt Thalys drie serviceniveaus aan: reizen in de klasse ‘Standard’ kan vanuit Nederland vanaf €29, ‘Comfort’ biedt een eersteklaservaring zonder extra diensten en ‘Premium’ een uitgebreide waaier aan diensten, inclusief een maaltijd die bij je stoel wordt opgediend.

Meer te weten komen over de Thalys, vertrektijden bekijken of kaartjes kopen? Dat kan op www.thalys.com.

In samenwerking met Thalys

Reageer op artikel:
De latrelatie van Ilse loopt als een trein dankzij de Thalys
Sluiten