Kim Ritskes
Kim Ritskes Love & Life 5 aug 2019

The big O: 6 Redenen waarom vrouwen soms orgasmes faken

Laten we er niet met zijn allen omheen gaan zitten draaien. Vrouwen – niet alle – faken weleens orgasmes. Het heeft niets te maken met het feit dat we degene met wie we in bed liggen niet aantrekkelijk vinden – maar soms zit het er gewoon niet helemaal in of wil het niet lukken.

Het is duidelijk en meervoudig wetenschappelijk bewezen dat het voor een vrouw lastiger is om klaar te komen, wat soms tot moeilijke situaties kan leiden. Daarom, 6 redenen waarom vrouwen soms faken – omdat een echte niet helemaal lukt.

1. We zitten met ons hoofd ergens anders
Dit gebeurt nu eenmaal. Wij vrouwen zijn veel meer gericht op emotie en kunnen dingen moeilijker loslaten wanneer we ons ergens druk om maken. De knop omzetten is dan ook vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

2. Het duurde te lang
Zie opwinding maar als een trein; je moet op tijd instappen en anders gaat ‘ie voorbij. We houden van voorspel maar wanneer dit te lang duurt kan het een beetje saai worden en kan onze zin als een puddinkje in elkaar zakken. Wanneer er niet op het juiste moment gehandeld wordt, wordt het lastig om er wat van te maken.

3. Geen orgasme op commando
Ondanks dat het wel als een trigger kan werken wanneer je merkt dat je er allebei dicht tegenaan zit, kan het averechts werken als je partner wil dat je klaarkomt. De druk wordt dan te hoog en dan gaat het hem niet meer worden.

4. We zijn moe
Dit klinkt misschien als een slap excuus maar na een drukke dag kan het moeilijk zijn om nog helemaal in de stemming te komen en een orgasme te krijgen. Het kan zijn dat het flink wat langer duurt en tja, als je partner daar geen tijd voor heeft…

5. Verouderde moves
Weet je nog, dat ene wat hij altijd deed met zijn tong? Nou, het is behoorlijk saai geworden. Wanneer je partner merkt dat een trucje werkt kan het zijn dat deze tot in den treurnis gebruikt wordt waardoor je het op gegeven moment gewoon beu bent. Wees daarover eerlijk.

6. Die ene move werkt niet
Het kan zijn dat je sekspartner dat ene blijft doen waar je niet echt heet van wordt. Faken is hier echt geen optie; diegene denkt duidelijk dat hij of zij het echt goed doet, dus geef aan wat je fijn en vooral níet fijn vindt. Jullie komen er echt wel uit samen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
The big O: 6 Redenen waarom vrouwen soms orgasmes faken
Sluiten