The Crown in één klap uitgekeken? Dan wil je deze documentaires over The Royal Family ook zien

We zijn vast niet de enige die het vierde seizoen van The Crown in één klap hebben uitgekeken. En het allergrootste nadeel aan het bingewatchen van een goede serie, is toch echt dat zwarte gat waar je in valt. Om dat gat op te vullen zetten wij de beste documentaires over de Britse Royals op een rijtje.

Er valt namelijk nog genoeg te weten (en te bingewatchen) over het Britse koningshuis. En het beste nieuws: de documentaires vertellen het echte verhaal.

1. Diana: In Her Own Words (Netflix)

Deze documentaire duurt 90 minuten en is gebaseerd op opnames van prinses Diana. In de opnames bespreekt ze haar relatie met prins Charles en de Britse koninklijke familie. De documentaire is controversieel maar momenteel de meest veelzeggende over prinses Diana.

documentaires britse koninklijke familie royals
Diana: In Her Own Words

2. Diana: 7 Days That Shook the World (Netflix)

Een hartverscheurende documentaire die een kijk geeft op de week die voorafging aan de dood van prinses Diana, haar begrafenis en een exclusief interview met haar personeel. Zeker het kijken waard.

The MovieDB

3. Thatcher: A Very British Revolution (BBC)

In het vierde seizoen kregen we al een inkijk in het Engeland onder Margaret Thatcher. Hoewel ze geen lid van de Britse koninklijke familie is, is ze wel erg integrerend. Zeker in de documentaire van Gillian Anderson, waarin hij archiefmateriaal en interviews met ingewijden houdt.

documentaires britse koninklijke familie royals
Thatcher: A Very British Revolution

4. The Royal House of Windsor (Netflix)

Deze documentaire legt de geschiedenis van de koninklijke dynastie van Windsor uit, die in 1917 – na de Eerste Wereldoorlog – tot stand kwam. De documentaire maakt gebruik van archiefmateriaal en insiders van de Britse koninklijke familie.

The Royal House of Windsor

5. The Diana Interview: Revenge of a Princess (ITV Hub)

In 1995 kon Martin Bashir prinses Diana overhalen om met BBC’S Panorama te praten. De tweedelige documentaire bevat explosieve beweringen over vervalsing en prinses Diana die gefrustreerd is door de Britse koninklijke familie.

The Diana Interview: Revenge of a Princess

6. The Queen Mother (Netflix)

The Queen Mother is wat naar de achtergrond vervaagd toen The Crown verscheen, maar deze tweedelige documentaire focust zich op de moeder van Queen Elizabeth II. Het laat zien wat haar rol was in de koninklijke familie en bevat beweringen dat prins Phillip haar heeft laten vertrekken uit Buckingham Palace.

The Queen Mother

7. Inside The Crown: Secrets of the Royals (ITV Hub)

Een documentaire die het verhaal vertelt van het recordbrekende bewind van Queen Elizabeth II en het verhaal achter de Britse koninklijke familie. De eerste aflevering richt zich op het conflict tussen liefde en plicht waarmee de familie op allerlei manieren te maken krijgt. Liefde heeft meerdere keren gedreigd de koninklijke familie ten val te brengen.

Inside The Crown: Secrets of the Royals

8. The Story of Diana (Netflix)

Deze tweedelige documentaire laat het leven van Diana zien aan de hand van interviews met haar broer en anderen die haar goed kenden. De serie werd twintig jaar na haar dood gelanceerd.

The Story of Diana
Reageer op artikel:
The Crown in één klap uitgekeken? Dan wil je deze documentaires over The Royal Family ook zien
Sluiten