Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 9 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

The Crown seizoen 5: alles over de cast, verhaal en releasedatum

Nu het vierde seizoen van The Crown al enige tijd op Netflix staat, heeft menig liefhebber alle afleveringen alweer gezien. En dan is het natuurlijk wachten op een nieuw seizoen. Gelukkig staat seizoen 5 wel al op de planning en wij vertellen je alles wat je moet weten. In het vijfde seizoen wordt alles anders, want de Netflix-serie krijgt onder andere een compleet nieuwe cast (!).

De afgelopen tijd is er aardig wat informatie naar buiten gekomen over het vijfde seizoen. Reden genoeg om alle feitjes eens op een rij te zetten.

1. Nieuwe cast

We schreven het hierboven al: seizoen 5 van The Crown krijgt een compleet nieuwe cast. Olivia Colman stopt met de vertolking van de Britse Queen Elizabeth II. Er werd maanden gespeculeerd over wie de rol van Queen Elizabeth van haar zou overnemen, maar inmiddels is bekend dat actrice Imelda Staunton dat gaat doen. In de eerste twee seizoenen van The Crown werd de Queen gespeeld door Claire Foy. Haar zien we in het vierde seizoen terug in de vorm van flashbacks.

De nieuwe Queen a.k.a. Imelda Staunton is bekend van haar rollen als Dorothea Umbridge in Harry Potter, Maud Bagshaw in Downtown Abbey en haar rol in de film Vera Drake. “I have loved watching The Crown from the very start. As an actor it was a joy to see how both Claire Foy and Olivia Colman brought something special and unique to Peter Morgan’s scripts. I am genuinely honoured to be joining such an exceptional creative team and to be taking The Crown to its conclusion,” vertelt Staunton aan The Hollywood Reporter.

De rol van prinses Margaret wordt vertolkt door Lesley Manville. Zij is bekend van onder meer Phantom Thread en Maleficent. In een statement op Twitter laat Lesley Manville weten dat ze heel erg blij is met de rol van prinses Margaret.

Last but not least, wordt de rol van prinses Diana in de laatste twee seizoenen vertolkt door de Australische actrice Elizabeth Debicki. Zij is bekend van The Man from U.N.C.L.E., The Great Gatsby, Widows, The Night Manager en Peter Rabbit.

2. Laatste seizoen of toch niet?

Eerder maakte Peter Morgan, een van de makers van de serie, bekend dat The Crown niet uit zes maar vijf seizoenen zou bestaan. Dat betekent dat het vijfde seizoen dan officieel ook het laatste seizoen zou zijn. Nu onthult Netflix dat de serie toch met een zesde seizoen komt. We zijn nog even zoet dus.

3. Releasedatum

Het vierde seizoen is net verschenen, dus het vijfde seizoen laat nog even op zich wachten. Volgens Deadline wordt het vijfde seizoen van The Crown niet eerder dan 2022 (!) op Netflix verwacht. Volgens Variety start de productie van het nieuwe seizoen in juli 2021 en het zesde seizoen wordt in 2022 opgenomen. Voorlopig moeten we dus even wachten op alle drama rondom de Britse royals.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.