Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

The Future is Female – Een filmavond vol films met vrouwen in de hoofdrol (voor of achter de camera)

Dat de future female is, is nothing new. Niet gek dus, dat het thema dit jaar terugkomt tijdens het Nederlandse Film Festival. Een avond vol films met vrouwen in de hoofdrol (voor óf achter de schermen): morgen is het zo ver en kan je het op het witte doek óf op je laptopscherm checken.

We begrijpen als geen ander dat je dit niet wil missen. We praten je bij.

The Future is Female

Net zoals ieder jaar vindt het Nederlands Film Festival (NFF) dit jaar plaats. Van 25 september tot en met 3 oktober staat Utrecht (de filmhoofdstad van Nederland) in het teken van de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films en interactieve projecten. Er vinden een tal van evenementen plaats.

Zo organiseert het platform CJP een bijzonder evenement in samenwerking met het Nederlands Film Festival: The Future is Female. Om meer aandacht te krijgen voor vrouwen in film, komen CJP en het NFF met een film-marathon. Dinsdag 29 september is de live online filmavond, en jij kan erbij zijn. Gewoon vanaf je bank.

Het programma

Tijdens The Future is Female kijk je met iedereen een viertal korte films én kan je daarna meepraten met de makers tijdens de live talkshow. Jij kunt je vragen via de chat stellen en de host, Roufaida Aboutaleb (die je kan kennen van de podcast GRRRLS) stelt ze vervolgens aan de makers.

De vier korte films en hun makers zijn Tourist Trap (van Vera van Wolferen), In de stilte van e nacht (Yaron Cohen), Vlinders (Liza Koifman) en KUTLEVEN (Isis Cabolet). De filmavond begint om half negen en eindigt om half elf. Het fijne is dat je zelf bepaalt waar je de filmavond bekijkt, want het is online.

Psst, je hebt wel een ticket nodig voor deze filmavond. VOor CJP-leden kost het ticket €4,99 en voor een niet CJP-lid kost een ticket €5,99. Hier vind je nog meer informatie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Future is Female – Een filmavond vol films met vrouwen in de hoofdrol (voor of achter de camera)
Sluiten