Trailer: ‘The Hate U Give’ laat het tragische verhaal van de Black Lives Matter-movement zien

Als je een beetje op de hoogte bent van Young Adult-boeken, dan kan het bijna niet dat ‘The Hate U Give’ aan je voorbijgegaan is. Het boek beschrijft de Black Lives Matter-beweging door de ogen van een meisje dat haar jeugdvriend verliest aan politiegeweld.

Ben je niet zo’n lezer? Goed nieuws voor jou: in het najaar komt er een film en de trailer is net uitgekomen.

Trailer van The Hate U Give

Goed, The Hate U Give. Het boek kwam vorig jaar uit en staat sinds die tijd in ‘The New York Bestseller list‘. Waarom? Het boek vertelt het verhaal van de zestienjarige Starr Carters. Ze groeit op in Garden Heights, een armoedige zwarte buurt. De wijk staat bekend om schietpartijen, drugsbendes en meer geweld. De ouders van Starr proberen haar hier – vanzelfsprekend – tegen te beschermen. Zo gaat ze bijvoorbeeld naar een dure witte school.

“Violence, brutality: it’s the same story, just a different name.”

All is good, totdat Starr getuige is van een schietpartij. Ze ziet haar jeugdvriend Khalil voor haar ogen doodgeschoten worden door een blanke politieagent. Op dat moment moet ze een belangrijke beslissing maken: getuigt ze de waarheid, dat Khalil ongewapend en onschuldig was, zelfs als dat haar eigen leven en haar familie in gevaar brengt? Het is letterlijk overleven in twee werelden.

The Hate U Give | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Starr Carter is constantly switching between two worlds: the poor, mostly black, neighborhood where she lives and the rich, mostly white, prep school she attends. The uneasy balance between these worlds is shattered when Starr witnesses the fatal shooting of her childhood best friend Khalil at the hands of a police officer.

Wat zien we in de trailer?

Starr wordt gespeeld door Amandla Stenberg, die we onder andere kennen van Rue uit The Hunger Games en The Darkest Minds. Verder speelt KJ Apa (die we natuurlijk kennen als Archie uit Riverdale) het vriendje van Starr.

De film draait vanaf 19 oktober in de bioscoop.

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Trailer: ‘The Hate U Give’ laat het tragische verhaal van de Black Lives Matter-movement zien
Sluiten