The North Face lanceert een speciale collectie voor Internationale Vrouwendag

Aanstaande zondag is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop vrouwen, gelijke rechten en saamhorigheid gevierd worden. Hoog tijd om een speciale collectie te ontwerpen, dacht het merk The North Face. Speciaal voor Internationale Vrouwendag lieten zij een collectie door en voor vrouwen produceren.

Van het ontwerp tot aan de marketing, alles werd door vrouwen onder handen genomen. En het resultaat is prachtig.

The North Face x International Women’s Day

De speciale collectie is gemaakt door een team van vrouwen met Oryana Awaisheh aan het hoofd. Oryana is een bekende voorvechter van vrouwenrechten en eigenaresse van een kledingfabriek in Jordanië. The North Face koos ervoor om de collectie in haar Jerash Garment Factory te laten produceren. In deze fabriek heeft Oryana al meer dan vijfhonderd banen voor vrouwen en hun families gecreëerd.

“The world contains more skilled, talented and ambitious women than ever and I’m incredibly proud to be able to partner with The North Face to showcase the work of just a small number of these amazing women,” vertelt ze zelf. Het merk wil met de capsule collectie de rol van vrouwen ondersteunen, meer verbondenheid stimuleren en zich inzetten voor een betere toekomst.

collectie the north face internationale vrouwendag
The North Face

Jess Glynne en inspirerende vrouwen

Niet alleen Oryana Awaisheh en haar team zijn betrokken, ook zangeres Jess Glynne en andere inspirerende vrouwen maken deel uit van de collectie. De collectie bestaat uit een paar limited edition t-shirts uit de iconische kleuren van Internationale Vrouwendag: groen, paars en wit. De foto op de t-shirts komen uit het archief van natuurpark Yosemite en laat twee vrouwen op de top van een berg zien. Ook bevat de collectie tote bags met hetzelfde ontwerp.

“The North Face has been at the forefront of empowering and supporting women to achieve the unthinkable for over half a century and we’re excited to once again support the remarkable achievements and hard work shown by women such as Oryana,” vertelt VP of Marketing, Tina Rolen. De collectie is binnenkort verkrijgbaar op de website van The North Face.

The North Face
Reageer op artikel:
The North Face lanceert een speciale collectie voor Internationale Vrouwendag
Sluiten