Hebben – The North Face lanceert iconische parka uit 1994 met nieuwe technologie

Wie de laatste modetrends in de gaten heeft gehouden weet dat we ons deze winter wederom gaan verstoppen in puffer coats. De jassen geven namelijk een chunky fit en zijn heerlijk warm, perfect voor de komende winterdagen. En als je aan dikke jassen denkt, denk je aan The North Face. Het merk heeft hun iconische Himalayan Parka uit 1994 nieuw leven ingeblazen.

De donsjas is opnieuw gelanceerd in twee versies, met de retro-stijl van toen en de technologie van nu.

The North Face 1994 Retro Himalayan Parka

In 1994 introduceerde The North Face de Himalayan Parka voor extreme expedities tussen de hoogste bergtoppen op deze wereld. Naast het fleece-jack Denali, de donsjas Nuptse en de tas Base Camp Duffel behoort de Himalayan Parka tot de grootste iconen van The North Face. De nieuwe versie is ademend, waterafstotend en heeft een isolerende donsvulling.

Hoewel de Himalayan Parka vooral bekend is in de kleuren geel-zwart of rood-zwart, is de nieuwe uitvoering ook verkrijgbaar in andere kleuren. De Parka werd destijds ontworpen om je warm te houden in zelfs de meest extreme omstandigheden, maar dan wel met een veel draagbaarder silhouet dan gebruikelijk. En daar is niets aan gelogen, want de nieuwe uitvoering van de iconische jas willen wij direct in onze garderobe hangen.

FUTURELIGHT-technologie

De nieuwe versie van het icoon van The North Face biedt dezelfde authentieke technische mogelijkheden als het origineel, maar is voorzien van een subtiele make-over voor de moderne avonturier. De toevoeging van de ademende FUTURELIGHT-technologie maakt de jas geavanceerder dan het origineel uit 1994. Tegelijkertijd zorgt de duurzaam verkregen donsvulling van 700 cuin voor comfortabele warmte in de koude wintermaanden.

De Himalayan Parka van The North Face komt uit in de extreme expeditie-versie, waarvoor je 750 euro betaalt. Voor de mensen die niet van plan zijn de Mount Everest te beklimmen, is er een donsjas in dezelfde stijl voor 360 euro. De jassen zijn verkrijgbaar in een gele, rode, paarse, zwarte en grijze kleurvariant. Wij zeggen: hebben.

Reageer op artikel:
Hebben – The North Face lanceert iconische parka uit 1994 met nieuwe technologie
Sluiten