Renée
Renée | LinkedIn Food 29 mei 2018

NSMBL Dining Hotspot: The Streetfood Club in Utrecht

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd.

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: The Streetfood Club in Utrecht.

The streetfood club utrecht 2

Wie, wat, waar?

The Streetfood Club is dé nieuwe hotspot in Utrecht aan de Janskerkhof. Het is een mooie locatie in het centrum van Utrecht, waardoor je nooit ver hoeft te lopen voordat je er bent. Het eten is top, maar alleen al voor de bijzonder kleurrijke en excentrieke inrichting zou je al eens een reservering moeten maken. Hip Utrecht vind je hier gegarandeerd aan de roze picknicktafels of in één van de verschillende ruimtes in het restaurant. Eén ding is zeker: je kijkt er je ogen uit. Je boft als je net als NSMBL’s Renée plaatsneemt in de roze ruimte, maar ook de bar (zie hieronder) en het tropisch ingerichte deel bij binnenkomst (hierboven) zijn een goed plekje om te eten en/of iets te drinken.

The streetfood club utrecht

De keuken

Verwacht geen standaard gerechten in de Aziatische slash Zuid-Amerikaanse keuken. Shared dining is bij The Streetfood Club hét ding en dat is maar goed ook, want zo kan je lekker veel gerechten uitzoeken om te proberen. Op aanraden van de bediening probeerden wij onder andere de tuna tataki (top), beef samosa (aanrader) en de fresh veggie spring rolls (heel lekker). Ook de meer gangbare gerechten – zoals chicken terriyaki – zijn ontzettend goed van smaak, waardoor je stiekem nóg een portie wil bestellen. Ook leuk: je kunt er een frietje rendang bestellen. Vergeet niet om los te gaan met de toetjes en de heerlijke cocktails, want alles wat er op tafel wordt gezet is met zorg bereid en een lust voor het oog. Zonder dat je er de prijs van een sterrenrestaurant voor betaalt.

The Streetfood Club utrecht eten

Pluspunten

+ De bediening van The Streetfood Club is onwijs vriendelijk en kan je goed adviseren over je drank- en eetkeuzes
+ De porties zijn groot genoeg voor een shared dining-concept
+ Je hoeft niet lang te wachten totdat je eten op tafel wordt gezet
+ Er is een goede afwisseling tussen vlees, vis en vegetarische gerechten
+ Het eten is goed van smaak
+ Op de website kun je dankzij het stoplicht precies zien of er een tafeltje voor je beschikbaar is of dat je even moet wachten
+ Het interieur is prachtig (en past prima in je Instagram feed)
+ Er hangt een gezellige sfeer

The Streetfood Club utrecht

Eindoordeel

The Streetfood Club in Utrecht is echt een aanrader als je een avond leuk en gezellig wil eten. Of je nu met je vriendinnen, partner of schoonouders gaat: hier kan het allemaal. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere shared dining hotspots, zoals Happy Happy Joy Joy. Je merkt dat overal is over nagedacht. Het interieur klopt, net als de presentatie van het eten en drinken. Hier breng je zo een paar uur door! Het is geen straf om hier een avondje heen te gaan als je in Utrecht bent of er woont.

Website // Facebook // menukaart

The Streetfood Club
Janskerkhof 9
3512 BK Utrecht

030 234 3406
[email protected]
Online reserveren

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 10:00 uur – 01:00 uur

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: The Streetfood Club in Utrecht
Sluiten