YES – The Weeknd komt op voor Jacob Blake en Breonna Taylor tijdens zijn VMA speech

The Weeknd heeft tijdens de VMA awards vannacht (opnieuw) onze harten gestolen. Hij opende de awards show met een Blinding Lights optreden vanuit Hudson Yards, won de prijs van Video of The Year en terwijl hij de prijs voor Best R&B Video in ontvangst nam vroeg hij om gerechtigheid voor Jacob Blake en Breonna Taylor. The way to go. 

The Weeknd betrad het podium meerdere malen, maar het moment van zijn speech zullen we niet snel vergeten. Over iconisch gesproken.

The Weeknd vraagt om gerechtigheid voor Jacob Blake en Breonna Taylor in zijn VMA speech

De Black Lives Matter-beweging, opgericht in 2013, is nu relevanter dan ooit. De moord op George Floyd is de aanleiding voor de vele protesten, waar we met elkaar strijden tegen racisme en politiegeweld. Met George Floyd, zijn er nog vele anderen die slachtoffer werden van racistisch en onnodig politiegeweld. Twee daarvan zijn Breonna Taylor en Jacob Blake: beiden zijn beschoten door politie, wat in Taylors geval fataal was. Ook zijn er voor beide gevallen nog geen agenten aangehouden of strafrechtelijk vervolgd, maar is slechts één van de agenten ontslagen. Justice hasn’t served.

Verandering is keihard nodig en gelukkig zien velen, waaronder The Weeknd, dat in. Hij gebruikt zijn geluid tijdens de VMA’s om gerechtigheid te vragen voor Jacob Blake en Breonna Taylor. Wanneer hij de prijs voor Best R&B Video in ontvangst neemt, zegt hij dat hij moeite heeft te genieten van het moment en deze prijs te vieren.

“It’s really hard for me to celebrate right now and enjoy this moment, so I’m just gonna say justice for Jacob Blake and justice for Breonna Taylor. Thank you.”

De afgelopen maanden heeft The Weeknd zich ingezet voor veel doelen, waaronder COVID-19, Beirut en Black Lives Matter. In totaal doneerde hij meer dan 2 miljoen dollar. We hebben meer mensen als The Weeknd nodig.

Heb jij geen 2 miljoen liggen om te doneren, maar wil je wel je steentje bijdragen? In dit artikel vertellen wij je wat je kan doen om de Black Lives Matter-beweging te steunen.

Page SixTMZ

Reageer op artikel:
YES – The Weeknd komt op voor Jacob Blake en Breonna Taylor tijdens zijn VMA speech
Sluiten