Never Forget – 7x iconische momenten in de geschiedenis van de VMA’s

Afgelopen maandagnacht waren de VMA’s. Dit keer anders dan we gewend zijn, want een rode loper en live optredens waren er niet. Of nouja, een paar live optredens dan. Om je weer even te herinneren aan hoe geweldig de ‘normale’ VMA’s zijn, zetten wij de meest iconische momenten van de afgelopen jaren op een rijtje.

Dit jaar vielen vooral Lady Gaga en The Weeknd in de prijzen tijdens de Video Music Awards. MTV’s VMA award show is een groot spektakel, met optredens waar we nog weken over napraten. En dat is al tientallen jaren zo.

7 iconische momenten in de geschiedenis van de VMA’s

Want er is nogal wat gebeurd de afgelopen edities. We frissen je geheugen met alle liefde op.

1. Fifth Harmony verscheen voor het eerst met z’n vieren op het podium

Toen Camilla Cabello besloot voor een solocarrière te gaan en Fifth Harmony te verlaten, gingen de meiden van Fifth Harmony daar heel netjes mee om. In de pers praatten ze respectvol over Camilla, toch maakten ze een statement tijdens de VMA’s in 2017. Het lijkt of er vijf meiden op het podium staan, maar wanneer de capuchons afgaan verdwijnt de vijfde – op een wel heel grappige manier – van het podium.

2. Toen Beyoncé haar zwangerschap aankondigde

Jep, she did that. Queen B trad in 2011 op tijdens de VMA’s in een sequin blazer. Niks aan het handje, totdat ze de blazer opende en trots haar babypump liet zien. Dit was haar manier om aan te kondigen dat Blue Ivy onderweg was. Iconisch.

3. De legendarische zoen van Madonna en Britney Spears

In 2003 schreven Britney Spears, Madonna en Christina Aguilera geschiedenis met hun ‘Like a Virgin’ optreden. De flinke zoen van Britney en Madonna was destijds shocking. Dit optreden zullen we nooit vergeten.

4. Dé vleesjurk van Lady Gaga

Deze spraakmakende outfit van Gaga deed nogal wat stof opwaaien. De artiest verscheen in een jurk compleet gemaakt van vlees. Nu staat Lady Gaga bekend om haar bizarre en extravagante outfits, maar van deze viel iedereens mond open.

5. Miley Cyrus die erop los twerkt

Dit moment vergeten we nooit. Het optreden met Robin Thicke tijdens de VMA’s in 2013 is het meest memorabele moment van Miley Cyrus’ ‘wilde’ fase. Na deze performance volgde er een stortvloed aan memes die Miley in een niet zo best daglicht zetten.

6. Kayne die het podium bestormt

Toen Taylor Swift in 2009 het podium betrad om haar award voor Best Female Video in ontvangst te nemen, stormde Kanye West ook het podium op en begon hij te razen over hoe ‘onverdiend’ de award was. De stunt van Kanye was het begin van de social media feud tussen de twee. Eerlijk is eerlijk, de video is ontzettend cringy.

7. Britneys optreden in 2011

Britney weet de het publiek altijd – soms op een minder positieve manier – te verassen met haar optredens. Bij de VMA’s in 2001 ging het dak eraf tijdens haar ‘Slave 4 U’ optreden. De climax? Toen Britney een levensechte python op het podium haalde.

Grazia

Reageer op artikel:
Never Forget – 7x iconische momenten in de geschiedenis van de VMA’s
Sluiten