Geen zin om naar de gym te gaan? Dit zijn de meest effectieve apps voor thuis

Laten we eerlijk zijn, de gym is niet voor iedereen weggelegd. Of je het nou lastig vindt om met anderen te sporten, op tijd te komen voor lesjes of het gewoon niet kan managen om het te plannen, het is geen excuus om niet te sporten. Wat is dan wel de oplossing? Precies, oefeningen om thuis een workout te doen.

Als je dacht dat workouts thuis niet zo effectief zijn als je wekelijkse boksles, heb je het mis.

Workout in je eigen huis

Steeds meer mensen sporten in hun eigen huis, het is namelijk net zo effectief als de sportschool, maar veel makkelijker. En dan hebben we het niet over een makkelijke workout, maar over het gemak waarmee je de oefeningen overal, dus ook thuis, kan doen.

Niet alleen wij zijn er blij mee, verschillende trainers zijn ook enthousiast. Kayla Itsines, bedenker van de SWEAT app zegt: “Committing to a new workout routine can be intimidating, but I believe that you don’t need to spend hours in a gym to achieve your health and fitness goals. As a personal trainer I often see women cancelling their workout because of a busy schedule.”

Effectieve training

Naast Kayla Itsines, vertelt ook Charlotte Holmes, trainer op de FiiT app: “Many people aren’t sure what to do in the gym, which classes to go to or how to start. Home workouts with FiiT make the whole process easy and affordable, how better to get stronger and gain confidence in the comfort of your own space?” We begrijpen dat het gemak van een workout in je huis comfortabel kan zijn, maar is het ook effectief?

Hannah Frankson, instructeur bij Peloton Cycling, vindt van wel: “You can do them on your own terms, whenever you want! Peloton has thousands of classes to choose from on the Bike, which you filter based on the time you have available, the instructor you want to ride with and the music vibe you’re feeling that day.” Dus, waar wacht je nog op?

De juiste oefeningen

Om er thuis een effectieve workout van te maken, heb je natuurlijk wel de juiste oefeningen nodig. Er zijn heel veel factoren die meespelen: de ruimte die je hebt in je huis, de tijd die je vrij kan maken en natuurlijk de tools waar je over beschikt. Geen stress, er zijn oefeningen voor iedereen. Wij delen de beste opties om fit te worden in je eigen omgeving.

1. FiiT


Deze app helpt je bij je at-home workout. In FiiT helpen verschillende instructeurs je door je workout heen. Met een hartslagmeter geeft FiiT je inzicht in hoe hard je werkt en houdt het je resultaten bij zodat je een challenge met jezelf kan aangaan. In het starter pack zit een handige standaard voor je telefoon maar ook een kabel waarmee je hem op de tv kan aansluiten. Het beste is dat je het samen met anderen kan doen. Je kunt de app voor veertien dagen gratis proberen, daarna betaal je een maandelijkse fee.

2. SWEAT: Kayla Itsines Fitness


Als je voor een meer hardcore, full body workout wil gaan, kies dan voor de SWEAT with Kayla app. Van cardio tot krachtoefeningen, je werkt jezelf in het zweet zonder moeilijke apparaten. Wanneer je je inschrijft op Sweat vind je vragen die een persoonlijk plan voor je opstellen. De app houdt rekening met jouw persoonlijke doelen, dus kom maar op met die abs.

3. Yogi2Me


Het kan soms best lastig zijn om een lesje yoga mee te pakken, toch is het heel goed voor je. En wat is er meer zen dan je eigen omgeving? Yogi2Me biedt verschillende yoga instructeurs die naar jou toe komen om ervoor te zorgen dat je het onder de knie krijgt. Van beginner tot expert, de instructeurs houden rekening met jouw niveau en zijn er voor je. Alles wat je nodig hebt is een matje en een beetje ruimte voor je instructeur.

Glamour Magazine

Reageer op artikel:
Geen zin om naar de gym te gaan? Dit zijn de meest effectieve apps voor thuis
Sluiten