Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 30 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Thuisworkout doen via Instagram – Op deze 10 accounts volg je de leukste live workouts

Het is natuurlijk erg verleidelijk om – nu de sportscholen dicht zijn – je workouts ook te laten voor wat het is. Toch is het goed voor je om thuis ook aan de bak te gaan. Dat kan natuurlijk met filmpjes via YouTube of door een springtouw te pakken, maar je kunt ook een live workout meedoen via Instagram.

Jawel, er zijn Instagram-accounts die live thuisworkouts doen. Meteen een stok achter de deur dat je op een bepaald tijdstip er klaar voor zit om mee te doen. Dit zijn onze favoriete accounts voor live thuisworkouts.

Thuisworkouts via Instagram

Eigenlijk hoef je je favoriete sportinstructeur niet eens te missen. Grote kans namelijk dat hij of zij een lesje geeft via Instagram. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten onze favoriete Instagram-accounts op een rijtje. En daar kun jij de vruchten van plukken.

1. @Rowenaida

Niets fijner dan na een thuisworkout een voldaan gevoel hebben. Believe us, na een workout met Rowen voel je wel dat je wat hebt gedaan. En het is amazing. Je kunt op haar Instagram-account dagelijks meedoen met een live workout. De live workouts worden gegeven in het Engels (al is ze zelf Nederlands).

2. @Plts_studios

De pilates- en yogastudio PLTS Studios in Amsterdam gaat elke ochtend om tien uur live via Instagram met een nieuwe workout. Spoiler: de Pilates-sessies voel je de volgende dag gegarandeerd. Je kunt de home workouts die live worden gegeven ook terugkijken op hun IGTV.

3. @Peoplesplacegym

Op het Instagramaccount van People’s Place Gym vind je dagelijks live home workouts. Op hun site hebben ze een schema geplaatst, zodat je precies kunt zien hoe laat welke workout plaatsvindt. Pak je agenda er maar bij en kies voor welke lesjes jij wilt gaan.

4. @Bellehutt

Via het Instagramaccount van @Bellehutt kun je iedere dag (soms twee keer per dag) live een thuisworkout doen. Van HIIT tot oefeningen met de weerstandsband, je kunt via dit account allerlei lesjes volgen.

5. @Saintsandstars

Mis je de lessen van Saints & Stars? No need to. Via Instagram kun je live meedoen met allerlei HIIT thuisworkouts. Er zijn drie workouts: lowerbody (op maandag en vrijdag), upperbody (op dinsdag en donderdag) en fullbody (op woensdag, zaterdag en zondag). Je kunt iedere dag intunen om 19:00. De thuisworkouts duren zo’n 25 minuten en je hebt verder geen materiaal nodig. Altijd handig.

6. @Bootyclub

Wie wordt er niet vrolijk van een billenworkout? Exactly. Bij de Booty Club doe je niet anders. Normaal gesproken worden de lessen gegeven in clubs als Jimmy Woo en de Chin Chin Club, maar de live thuisworkouts via Instagram zijn minstens net zo’n feestje. Je kunt iedere dag een livesessie volgen.

7. @Yoga_girl

Ben je niet echt op zoek naar fanatieke thuisworkouts, maar eerdere fijne live meditatiesessies? Dan moet je op het Instagramaccount van Rachel Brathen zijn. Ze geeft dagelijks live meditatiesessies én je kunt via haar website ook nog eens dertig dagen lang gebruik maken van gratis yoga-lessen.

8. @305fitness

Calorieën verbranden terwijl je danst? Oh yes. Je kunt iedere dag een live meditatiesessie volgen om half negen ‘s ochtends. Daarnaast bieden ze verschillende live workouts aan, waarvan ze iedere week de planning delen in hun Instagram Stories. Van een seventies dance party tot een soundtrack singalong, deze thuisworkouts toveren gegarandeerd een lach op je gezicht.

9. @Womenshealthmag

Via Women’s Health Magazine kun je allerlei live thuisworkouts meedoen. In principe heb je geen materiaal of apparatuur nodig, al kan een stoel bij sommige oefeningen handig zijn. Een handdoek en waterflesje is sowieso een must. Ze hebben twee keer per dag een livesessie van zo’n vijftien tot dertig minuten per les.

10. @Equalyoga

Zin in een power yoga-sessie? Dan kun je dagelijks om tien uur intunen op het Instagramaccount van Equal Yoga. De lessen duren 45 minuten. Het schema van de live thuisworkouts vind je in hun Instagram Stories.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Thuisworkout doen via Instagram – Op deze 10 accounts volg je de leukste live workouts
Sluiten