Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 23 apr 2020

Thuisworkouts move over – Met deze seksstandjes blijf je superfit

Nu de meeste mensen binnenshuis aan hun lichaamsbeweging moeten komen, moeten we toch creatief zijn om in vorm te blijven. Dat een vrijpartij goed voor je is, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Maar wat gebeurt er met je lichaam en hoeveel calorieën verband je tijdens een workout met je partner?

Healthy-lifestyle coach en personal trainer Bas van Beest geeft de beste tips voor jouw (s)exercise.

Calorieën verbranden met seks

Laten we klein beginnen: met tongzoenen alleen verbrand je al 30 kcal per vijftien minuten. Een prima begin dus. Pak je het liever groots aan, haal dan de franjes en zadeltassen uit de kast. “Het pittigste standje voor de dames is de cowgirl, tijdens een half uur in het zadel kan je al tot 400 kcal verbranden”, vertelt Bas. Voor diezelfde 400 kcal zou je ruim drie kwartier op de hometrainer moeten staan. Een prima keuze dus.

Houden jullie meer van doggy style? Dan zit je al snel op 160 tot 250 kcal per half uur. Natuurlijk geldt ook hier de regel: hoe actiever je bent, hoe meer je verbrandt. Zoek je naar een full-body workout waarmee je veel calorieën verbrandt? Laat dan het bed eens achterwege en ga voor wat staande seks standjes. “Staande standjes zijn erg goed om de verbrandingsmotor aan te jagen. De meest actieve spieren tijdens de seks zijn je benen, billen en buik, dus zorg ervoor dat je deze goed aanspant,” aldus Bas.

Seksstandjes

Als je eenmaal lekker op dreef bent, heeft Bas misschien wel de ultieme sexercise tip: de (jawel) Italiaanse kroonluchter. De man gaat op zijn rug liggen met de benen tegen elkaar, zijn partner gaat met zijn/haar rug op de man liggen, om zich vervolgens op zijn/haar handen en voeten naar boven te duwen, de man maakt dezelfde beweging in tegengestelde richting. “Makkelijk? Nee. Effectief? Zeker. De persoon bovenop verbrand wel 456 kcal per half uur,” vertelt Bas.

Tot slot vormt het orgasme de kers op de taart. Vrouwen die het moment suprême beleven, verbranden meer calorieën dan vrouwen zonder orgasme. Geen zin in de thuisworkouts van de sportschool? Kijk dan je partner eens lief aan. Worden jullie allebei gelukkig van.

Voordelen van seks

Behalve dat seks natuurlijk heel lekker is en je er samen een goede workout van kunt maken, zijn er nog een aantal andere voordelen.

  • Seks werkt kalmerend en is een perfecte tool tegen stress en depressie;
  • Seks werkt bloeddrukverlagend;
  • Je krijgt een verhoogde staat van emotioneel bewustzijn, dit wordt veroorzaakt door het liefdeshormoon oxytocine;
  • Bij een vrijpartij stijgt het testosteron-gehalte (vooral bij vrouwen) enorm. Dit verbetert ook de sportieve prestaties en draagt bij aan het herstel van de spieren;
  • Seks is een natuurlijke weerstand booster;
  • Een goede vrijpartij zorgt voor een betere kwaliteit van slaap.

Kortom, genoeg redenen om zo snel mogelijk wat tijd vrij te maken voor een ander soort thuisworkout.

Wil jij graag persoonlijk advies van Bas of zijn collega’s? Slimliving is gevestigd in het W Hotel op de Spuistraat in Amsterdam. Ze bieden nu elke dag gratis livesessies aan op Instagram en een Digital Lifescan inclusief trainingsschema.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Thuisworkouts move over – Met deze seksstandjes blijf je superfit
Sluiten