Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 16 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Tie-dye is hot en zo kun je het makkelijk zelf doen bij items in je kast

Tie-dye is hot. Al een paar seizoenen lang. De comeback van deze jaren negentig trend zien we nog steeds veel terug. Maar weet je wel dat het heel makkelijk is om zélf de tie-dyeprint te maken?

Scrunchies, basic shirts, buckethats, eigenlijk kun je elk item wel upgraden met tie-dye.

DIY: Tie-dye

De tie-dyeprint is een kleurrijk feestje op kleding. Het enige wat je nodig hebt om hier zelf mee aan de slag te gaan is textielverf, items die je wilt customizen, elastiek en handschoenen om er niet een al te grote bende van te maken. Met dit stappenplan ben je ready to go.

Benodigdheden

Om aan de slag te kunnen heb je een aantal essentials nodig. Goed om te weten: het kan echt een smeerboel worden, dus het is verstandig om daar wat voorzorgsmaatregelen voor te treffen.

Dit heb je nodig:
– Textielverf
– Item wat je wilt customizen
– 250 g zout
– Maatbekertje
– Elastiek
– Handschoenen (rubberen)
– Plastic fles

De voorbereidingen

Als je alle benodigdheden in huis hebt, is het tijd om de voorbereidingen te treffen. Maak het item dat je wilt customizen nat en wrijf het uit.

Nu is het tijd om je techniek voor je tie-dye te kiezen. Er bestaan een hele hoop technieken. Zoek wat inspiratie op en kijk welke techniek er is gebruikt.

Zodra je je techniek hebt gekozen is het tijd om de elastieken erbij te pakken. De delen die je stevig vastbindt met elastieken ga je uiteindelijk verven.

Om het verf klaar te maken moet je de textielverf mengen met warm mater en zout. Dit mengsel roer je goed. Je kunt ervoor kiezen om het in een plastic fles te doen zodat je het straks makkelijk op het shirt kunt aanbrengen.

Maak je eigen tie-dyeprint

Nu is het finally tijd om je item te voorzien van de tie-dyeprint. En dat is heel simpel: giet het verfmengsel (voorzichtig) op het item om de gewenste look te creëren.

That’s all. Nu moet je je shirt minimaal een uur met rust laten zodat de kleurstof er goed in kan trekken. Spoel het shirt vervolgens af in koud water (met het elastiek er nog omheen). Doe dit totdat het water helder is en er dus geen verf meer loskomt. Zodra dat het geval is, maak je het elastiek los en was je het item nog even na in warm water.

Nu hoef je alleen nog maar het shirt te laten drogen. Denk er wel om dat je dit niet in zonlicht moet doen, hang je shirt dus niet buiten op. Voilà, je item heeft een tie-dyeprint.

Nog op zoek naar inspiratie? We got you.

OMG, wist je wel dat je ook kunt tie-dyen met rode wijn? No joke. Hier lees je hoe je dat doet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tie-dye is hot en zo kun je het makkelijk zelf doen bij items in je kast
Sluiten