Redactie
Redactie Money 15 aug 2022

Tikkie lost frustratie in groepen op met nieuwe functie genaamd ‘Groepie’

Iedereen die wel eens afrekent of juist iemand moet terugbetalen na een avondje kroeg of voetbalkantine kent de kleine frustratie: wie heeft wat ook alweer gedronken en betaald? Betaalverzoek Tikkie komt met een oplossing voor dit soort verwarde groepen. De nieuwe functie heet Groepie.

Tikkie is nog maar net in opkomst, maar ook al bijna weer ouderwets. Binnenkort kun je namelijk een betaalverzoek sturen door na ieder rondje simpelweg even de telefoon op iemand te richten. We weten niet of je hier nog aan denkt na die derde cocktail, maar handig is het wel.

Tikkie komt met Groepie

Terug naar het nu. Betaalverzoekapp Tikkie komt namelijk met een nieuwe functie, waarin groepen mensen gedeelde kosten kunnen verrekenen. Met Groepie, zoals de functie heet, kunnen meerdere mensen aangeven wat ze hebben betaald en berekent de app automatisch wat elk groepslid aan wie verschuldigd is.

ABN AMRO denkt dat Groepie handig is voor bijvoorbeeld een vakantie met vrienden, avondje stappen of een vrijgezellenfeestje. Tikkie wordt nu al vaak voor dat soort zaken gebruikt, merkt de bank aan de omschrijvingen die gebruikers invoeren als ze een betaalverzoek doen.

Meer dan groepen in kroegen

Maar ook ziet ABN AMRO nut van de functie voor langdurende uitgaven, zoals de boodschappen in een studentenhuis. “We verwachten dat Groepie veel gebruikt gaat worden”, zegt Rogier Brinker van Tikkie. “Schakelen tussen verschillende apps of tools voor kostenverrekening is niet nodig. Verrekenen gaat heel eenvoudig met een Tikkie.”

De populariteit van Tikkie neemt nog altijd toe. Onlangs werd het aantal van 8 miljoen actieve gebruikers gehaald. In totaal is er voor 16 miljard euro aan betalingen verricht met Tikkie.

Tips om gedoe met vrienden te voorkomen

Betaalverzoekapps als Tikkie zijn een uitkomst voor vrienden, voetbalteams en andere groepen. Maar het kan relaties ook op het spel zetten. Vanuit het niets een betaalverzoek krijgen, terwijl jij de vorige keer hebt getrakteerd. Een verzoekje van 1 euro. Dat soort dingen. Check onze tips om geldissues met vrienden te voorkomen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tikkie lost frustratie in groepen op met nieuwe functie genaamd ‘Groepie’
Sluiten