Emma Toussain
Emma Toussain Social Media 28 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Maud waarschuwt op TikTok: pas op voor agressieve man op dít treintraject

TikTokker Maud Lowis deelt een belangrijk bericht over mishandeling in de trein, waar zij getuige van was. Het gaat om een onverzorgde man die zegt dat hij van het Leger des Heils is en daarom om kleingeld vraagt in de trein. Maar als je dat vervolgens niet geeft, laat hij een hele vervelende kant van zichzelf zien. In de hoop dat deze man opgepakt wordt, deelt ze haar verhaal.

En wij helpen graag mee om jullie allemaal wat veiliger te laten voelen in de trein, dus laten we hopen dat hij snel opgespoord wordt.

Agressieve man op traject Utrecht-Amsterdam

“Ik ben net getuige geweest van mishandeling in de trein”, zo begint Maud haar verhaal. “Ik denk dat het slim is dat er wat awareness gecreëerd wordt om deze vent heen,” want de mishandelaar in kwestie schijnt vaker in de trein gespot te worden. “Ik zat net in de trein van Utrecht naar Amsterdam, iets over tien ‘s avonds. En dat is blijkbaar het traject waar deze man meestal is.”

Ze vervolgt haar verhaal: “Het was helemaal niet zo druk in de coupé en opeens zwaaide de deur open en kwam er een man van ongeveer vijftig binnen – die heel theatraal een verhaal op begon te hangen dat ze een inzamelingsactie deden voor het Leger Des Heils. Hij zei dat er na hem allemaal daklozen door de coupé zouden lopen die drankjes uit zouden delen, waar je niet voor hoefde te betalen. Maar hij zou het wel heel fijn vinden als je wat kleingeld zou kunnen missen.”

Bekijk de hele TikTok-video hier:

@maudlowis

Traject Utrecht – Amsterdam! Let een beetje op elkaar! Het is echt een grote kerel, heel welbespraakt maar echt heel onvoorspelbaar. Ik geloofde echt direct dat hij onderdeel was van Leger des Heils, tot hij zo omsloeg. Loraine, je bent een topvrouw. Prachtig dat je je zo om iemand anders bekommert. NS, echt super gehandeld jongens, bedankt!! @NS

♬ original sound – Maud Lowis

Daar ging het fout

“Nu zag de man er heel erg onverzorgd uit, hij stonk heel erg en zijn vingers waren helemaal zwart. Hij liep naar een meisje van ik denk begin twintig en die zei dat ze geen kleingeld had. Direct zei hij tegen haar dat hij ‘dat helemaal niet netjes vond’. Ik had niet helemaal verstaan wat ze zei dus ik ging wat meer opletten omdat ‘ie zo opgefokt was.” Zelf heeft Maud nog geld gegeven en daarna draaide hij zich gelijk om om naar dat eerste meisje te lopen. “Hij begon direct tegen haar te schreeuwen, hij schold dat meisje helemaal verrot. Hij zei dat zij de reden was allemaal mensen kanker hadden enzo – f*cking bizar.”

En toen heeft hij haar dus een paar keer in haar gezicht geramd. De mensen in de coupé waren in shock en zo zijn er uiteindelijk een aantal achter haar aan gegaan om te vragen hoe het met haar ging, Maud ook. Het meisje in kwestie was helemaal in shock en vertelde dat ze wel oké was – maar dit hele gebeuren is niet oké. Het meisje had deze man dus wel vaker gezien op dit traject en ook een conductrice wist om wie het ging.

Maud vertelt wel dat de NS hier ontzettend goed mee omging en dat ze nu er alles aan doen om deze man te vinden, zodat hij dit soort dingen niet meer kan doen. Maud sluit haar verhaal af: “Ik vind het wel belangrijk dat als je tussen Utrecht en Amsterdam reist, dat je daar echt voorzichtig bent.”

Spread the word!

‘Quiet On Set’ is vanaf dit weekend al te streamen in Nederland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.