Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 16 feb 2018

Tinder wil vrouwen laten beslissen wie de eerste move maakt

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een match hebt, waar vervolgens geen van beiden de eerste move maakt. Da’s jammer en zonde van je tijd. Tinder wil hier iets aan doen, door vrouwen te laten beslissen wie het gesprek begint.

Vrouwen maken de eerste move

We kennen allemaal Bumble wel, waarbij je als vrouw het initiatief neemt. Op dit moment is Bumble nog de enige datingapp die op deze manier werkt, maar dat zal niet lang zo blijven. Tinder is namelijk ook aan het werk aan een optie binnen de app, waarbij je als vrouw kunt kiezen of je de eerste move wilt maken. Het hoeft dus niet! En dit is meteen waarmee Tinder zich naar eigen zeggen onderscheidt van Bumble:
“Giving people the choice versus telling people how to engage is the big difference,” aldus CEO Mandy Ginsberg.

Meer invloed voor vrouwen

De optie is ontwikkeld om vrouwen de touwtjes in handen te geven, mochten ze daar behoefte aan hebben. Een perfecte uitkomst voor wie klaar is met slechte pick-up lines, dus. Ginsberg vertelt: “Often, women don’t really want the pressure of kicking off the conversation, but if they want it, that’s great.”

Het nieuws valt niet bij iedereen (lees: mannen) in goede aarde:

lad bible

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tinder wil vrouwen laten beslissen wie de eerste move maakt
Sluiten