Renée
Renée Love & Life 7 jan 2013

Tip: De leukste shops & to-do’s van Newcastle

Newcastle is makkelijk bereikbaar met het vliegtuig en daarmee een prima uitstek om een weekendje heen te gaan. Wij testten de easiness van deze reis laatst zelf uit, meer daarover vind je in deze visual diary. De stad ligt in het Noorden van Engeland, dichtbij de kust en is vooral bekend om haar imponeerde bruggen, nachtcultuur en uiteraard Newcastle United. We verzamelden de beste tips van Newcastle!

Eldon Square
De echte shop freaks kunnen hun hart niet op in dit overdekte shopping center, bestaande uit maar liefst 140 winkels. De shops zijn betaalbaar en vooral gericht op mode en schoenen. Zo vind je er bijvoorbeeld Topshop, New Look, Dorothy Perkins en Kurt Geiger, maar ook eettentjes en elektronicazaken. Ofwel: je bent in Eldon Square uren zoet.
 
Northumberland Street
Dit is de belangrijkste winkelstraat van Newcastle, waar megastores van elk soort te vinden zijn. Zo is er bijvoorbeeld een gigantische Primark, drogisterij Boots, warenhuis Fenwick en Marks & Spencer.
 

Grey’s Monument
Earl Grey is – behalve een theesoort – de naam van de voormalige prime minister van Groot Brittannië. Het monument van deze man is een centraal punt van de stad, waar iedere plek naar terug leidt. Mooi punt om eventueel bij af te spreken mocht je elkaar kwijt zijn ;-)
 
High Bridge
Op deze kleine straat vind je een aantal muziekwinkels en vintage en retro kledingzaken. Zo vind je er bijvoorbeeld Union Clothing, Best Vintage en Attica voor unieke vintage finds.
 

Grainger Market
Deze markt vormt een bekend stukje geschiedenis van de stad, en biedt je talloze kraampjes die vaak helemaal niks met elkaar te maken hebben. Zo vind je er veel vlees (denk aan volledige varkens) en verse vis, maar ook computerspellen, cupcakes en goedkope sokken. Meer info hier.
 
MetroCentre
Dit is het hoogtepunt van je shopbeleving en kost enkel een busrit van een kwartier om hier te komen. In MetroCentre zijn maar liefst 330 shops gevestigd, inclusief warenhuizen Debenhams, House of Fraser en Marks & Spencer. Er zijn themagedeeltes met kleinere winkels, volop plattegronden, een bioscoop, meer dan 50 restaurants en zelfs een overdekt pretpark. De winkels zijn tot in de avond open en tevens op zondag.
 

Millennium Bridge
Hetgeen dat Newcastle haar eigen gezicht geeft, zijn de bruggen over rivier de Tyne. De (korte) wandeling langs deze rivier is zeker de moeite waard, omdat het alle mooie dingen van de stad samenvat. De belangrijkste brug is de Millennium Bridge, die werd geopend in 2001. De brug opent en sluit als een echt ooglid om schepen door te laten en is een wonder van de architectuur. Perfect punt voor mooie foto’s!
 
Baltic
Het Baltic Centre for Contemporary Art is een gratis toegankelijk museum op een indrukwekkende locatie aan de Tyne, en biedt ruimte voor bovenal grootschalige en imponerende exposities.
 
Discovery Museum
In tegenstelling tot het Baltic, is dit museum een plek om terug te gaan in de geschiedenis. In het Discovery Museum vind je historische objecten, maritieme thema’s en de Turbinia, het in 1897 snelste schip op aarde.
 

Dineren bij SIX
Restaurant SIX bevindt zich op de zesde etage van het Baltic Museum, en biedt een waanzinnig uitzicht over de hele stad via glazen muren. SIX is een plek voor culinaire hoogstandjes met prijzen van gemiddeld €15 tot €25 voor een hoofdgerecht.
 
Lunchen bij Panis
Onze lunch bij het Italiaanse Panis Café was zo lekker dat het zeker een vermelding waard is! Bij Panis krijg je simpele, Italiaanse gerechten, in een verder ook redelijk eenvoudige omgeving, echter zijn de gerechten zo goed en vers bereid, dat het een must is om hier te lunchen. Een grote kaart en bovenal zeer budgetvriendelijk met vele gerechten van rond de €5.
 
Dit kan bij entertainment center The Gate, Baja Beach Club, Haymarket, Grey’s Club of in één van de vele pubs die Newcastle kent. Deze laatste zijn veel rondom het treinstation te vinden.
 

Overnachten
Zelf hebben wij erg genoten van ons verblijf in het Jesmond Dene House Hotel. Dit hotel bevindt zich zo’n kwartier van het centrum, maar is goed te bereiken met een taxi. Het Jesmond Dene is een uniek hotel, met warme, authentieke meubels en is beschermd door monumentenzorg, waardoor geen één kamer gelijk is aan elkaar. Het ontbijt is smakelijk en uitgebreid en in het hotel zelf zijn een bar en restaurant te vinden. Prijzen vanaf £65.
 
Newcastle per vliegtuig
Newcastle is het makkelijkst bereikbaar per vliegtuig en de vlucht vanaf Schiphol duurt slechts een uurtje. Easyjet vliegt sinds 13 december 2012 dagelijks van & naar Newcastle, met prijzen vanaf €24 per enkele vlucht, en is daarmee een ideale manier om de stad te bereiken!
 

Meer info & tips over Newcastle: www.newcastlegateshead.com

Reageer op artikel:
Tip: De leukste shops & to-do’s van Newcastle
Sluiten