5 tips waarmee je het meeste uit datingapps haalt als je alleen reist

Iedereen die weleens alleen op reis is geweest weet hoe fijn dit kan zijn, maar ook dat het behoorlijk eenzaam kan worden. Sommige momenten wil je het liefst met iemand delen, maar in je eentje is het toch een grotere stap om zomaar op iemand af te stappen.

Dit vind je ook interessant: Via deze dating-app ga je op vakantie met een vreemde

Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk, waarin we de tijd dat we mensen persoonlijk aan moesten spreken in de kroeg of in de supermarkt (stel. je. voor.) achter ons kunnen laten. Een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten wanneer je op reis bent, is door middel van datingapps. Of je nou op zoek bent naar een casual fling of iemand die je de stad laat zien, met de volgende tips haal je het beste uit je datingapps als je op reis bent.

1. Plan vooruit

In de meeste gratis datingapps kun je je locatie niet aanpassen. Ben je niet bereid geld aan een app uit te geven, heb je niets aan deze tip. Wil je wel wat knaken neerleggen om nieuwe mensen te ontmoeten, kun je overwegen (tijdelijk) de betaalde versie van een app te downloaden. Zo kun je je locatie aanpassen naar de plaats waar je naartoe reist, en al van tevoren beginnen met swipen. Zo heb je van tevoren al contact met een match en hoef je je op locatie geen moment eenzaam te voelen.

2. Wees duidelijk over je intenties

Wees zowel tegenover jezelf, als in je datingapp-bio duidelijk over wat je van een match verwacht. Ben je op zoek naar een hookup of alleen naar een gezellige tourguide? Zorg dat dit duidelijk is, om ongemakkelijke situaties te voorkomen. Plaats bijvoorbeeld een tekst in je bio als: “I’m in town for five days and looking for someone to show me around,” of “I’m traveling to Barcelona in two weeks, and looking for a casual hookup.”

3. Houd rekening met andere culturen

Ook al reis je in Europa, toch kent ieder land andere gewoonten en gebruiken. Houd hier rekening mee. Jij kan het bijvoorbeeld heel normaal vinden om met een andere vrouw af te spreken, dit wordt nog niet in iedere cultuur volledig geaccepteerd. Houd er dus rekening mee dat je met dit soort situaties voorzichtig omgaat. Nu is het überhaupt verstandig (en beleefd) je van tevoren te verdiepen in de cultuur van het land waar je naartoe reist, maar wees dus extra bedachtzaam als je van plan bent een datingapp te gebruiken.

4. Je veiligheid gaat voor

Het fijne aan datingapps is dat het enorm eenvoudig is om iemand te ghosten. Krijg je de kriebels van een match? Dan ben je niemand verplicht ermee af te spreken. Je eigen veiligheid gaat al-tijd voor. Als je geen goed gevoel bij iemand hebt, laat je deze persoon lekker links liggen en ga je over op de volgende match. Opgelost. Houd altijd in je achterhoofd dat je eigen veiligheid op nummer een staat. Spreek altijd op een openbare plek af, geef nooit het adres van je verblijfplaats zomaar af en laat altijd aan iemand thuis weten met wie je afspreekt. En bedenk je dat je altijd weg kunt. Voel je je niet op je gemak bij iemand, bedank diegene dan voor zijn of haar tijd en ga gewoon weg. Je bent niemand anders dan jezelf iets verschuldigd.

5. Heb veilige seks

Als je met iemand afspreekt voor de seks, zorg er dan hoe dan ook voor dat je het veilig doet. Niet alleen op het moment suprême, maar ook wat betreft je eigen veiligheid. Het voorgaande punt geldt uiteraard ook voor een casual hookup. Krijg je een raar gevoel bij iemand? Dan ben je hem of haar absoluut geen seks verplicht. Het is jouw vakantie, zorg er dus voor dat jíj het naar je zin hebt. En oh ja, klikt het wel? Gebruik dan een condoom. JE wilt geen ongewenst souvenirtje aan Don Juan overhouden.

https://www.nsmbl.nl/reis-je-alleen-hier-zijn-7-tips-om-in-gedachten-te-houden-als-je-solo-gaat-reizen/

Refinery29

Reageer op artikel:
5 tips waarmee je het meeste uit datingapps haalt als je alleen reist
Sluiten