Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 22 jul 2018
Leestijd: 4 minuten

Hoe je in 12 stappen vrienden maakt tijdens je soloreis

Tegenwoordig is alleen op reis gaan de normaalste zaak van de wereld, maar het blijft lastig om vrienden te maken op je solo trip. Met deze twaalf tips verdwijnen al je zorgen als sneeuw voor de Zuid-Amerikaanse zon en ga jij vanaf nu zonder stress op reis.

Alleen reizen is niet eenzaam

Een reis maken in je eentje is spannend, vooral omdat veel mensen bang zijn dat ze niet genoeg contact maken met anderen. Alleen reizen is iets wat je ooit gedaan moet hebben en het hoeft niet eenzaam te zijn. Toch is vrienden maken onderweg wel belangrijk, maar met deze tips heb jij binnen no time die skill onder de knie.

1. Skip het hotel

Wanneer je in een hotel zit, zit je vaak maar voor je uit te staren. Hotels zijn over het algemeen niet georiënteerd op mensen die alleen reizen en je zal merken dat je moeilijk contact maakt met anderen. Probeer in plaats daarvan Airbnb’s. Met een beetje geluk heb jij een leuke gastheer of gastvrouw die je gids kan zijn of misschien zelfs een vriend.

2. Doe veel verschillende activiteiten

Je zal je verbazen over hoeveel mensen er alleen reizen. Het is misschien wel de makkelijkste manier om nieuwe mensen te leren kennen door verschillende activiteiten te boeken. Daarnaast maakt het de activiteit nog leuker wanneer je met mensen bent. In je eentje kanoën is minder leuk (en enger) dan met een gezellige amiga naast je zijde.

3. Verblijf in hostels

In plaats van een Airbnb kan je er ook voor kiezen om te verblijven in een hostel. Naast dat je er verblijft voor een prikkie, en je die bespaarde centjes weer kan uitgeven aan je reis, is het dé plek om je matties voor de dagen daar te vinden. Hostels hebben vaak gemeenschappelijke ruimtes waar je voor je het weet contact hebt gemaakt met andere gasten.

4. Accepteer alle uitnodigingen

Oké, onthoud dat dit niet geldt wanneer je om drie uur ‘s nachts langs een steegje in Rio de Janeiro loopt en een man vraagt of hij je een leuke bar kan laten zien. Maar over het algemeen is het verstandig om zoveel mogelijk ‘yassss‘ te zeggen tegen de voorstellen van je medereizigers. Of het nu museumbezoekje of een etentje is, hoe vaker je instemt met activiteiten, hoe eerder je vrienden maakt.

5. Denk klein

Zoek vooral mensen o wat rustigere plekjes in plaats van plekken waar massa’s mensen zijn. Je gaat bijvoorbeeld niet naar Times Square toe om een reismaatje te zoeken, maar een lokale bar is een goede optie.

6. Praat veel

Misschien vind je het super ongemakkelijk om gesprekjes over koetjes en kalfjes aan te gaan met vreemden, maar dit is wel de manier om tot een diepgaander gesprek te komen. Stel open vragen en stel je geïnteresseerd op (of doe alsof, hebben ze toch niet door).

7. Ga buiten je comfort zone

Wanneer het gaat om genieten van een reis in je eentje, is het super belangrijk om dingen te doen die je normaal niet zou doen. Ga uiteten in je eentje, doe een drankje aan de bar, ren een rondje op een plein en je ziet dat je heel snel contact hebt met andere mensen. Uiteindelijk zoeken reizigers elkaar altijd op, dat merk je snel genoeg.

8. Doe het onverwachte

Wees heel erg open. Wanneer je bijvoorbeeld op een bootje ergens bij Bali vaart, ga dan het gesprek aan met vreemden die ook op die boot zitten. Misschien hebben zij dezelfde reis voor ogen en kunnen jullie samen doortrekken en de tijd van je leven beleven. Of misschien zijn het klootzakken, weet je dat ook weer.

9. Ga daar waar de mensen zijn

Dit klinkt misschien logisch, maar zorg ervoor dat je altijd mensen opzoekt. In plaats van eten bestellen ga je naar buiten om je eten te halen. Kies een wandelroute die erg populair is in plaats van een onbekende route. Op deze manier ben je altijd onder de mensen en maak je vanzelf contact.

10. Verblijf in slaapzalen

Een andere tip is om in slaapzalen te verblijven waar minimaal vier bedden staan. Op deze manier heb je garantie dat je in contact komt met andere reizigers en hoef je niet ongemakkelijk in je eentje te eten.

11. Judge niet!

Sta open voor contacten die je normaal gesproken niet zou maken. Je wilt vast interessante mensen tegenkomen en niet mensen die alleen maar geïnteresseerd zijn in zichzelf. Sta open voor verschillende contacten en je weet maar nooit wat eruit komt.

12. Onthoud dat je niks te verliezen hebt

Misschien wel het belangrijkste: je hebt niks te verliezen. Vraag gewoon aan de persoon of hij of zij iets met je wil doet. In het ergste geval zeggen ze nee. En dan? Door naar de volgende.

Hello Giggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoe je in 12 stappen vrienden maakt tijdens je soloreis
Sluiten