Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 31 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips geniet je naast je baan tóch van de zomer

Leuk hoor, zo’n baan, maar met de zomer in aantocht wordt het toch wel even wennen om met dertig graden op kantoor te zitten in plaats van op het strand te liggen. Met deze tips kom jij als newbie in de grotemensenwereld de zomer door.

Je baan versus de zomer

Hoe leuk je je (nieuwe) baan ook vindt, het is toch wel even slikken als je hele vriendengroep dagenlang in het park hangt en jij van negen tot vijf netjes achter je bureautje zit. That’s life, inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat je niet even mag balen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om de FOMO de baas te worden . Zo heb jij én een mooie zomer, én pak je gewoon lekker die flappen. Win-win!

1. Blijf. Leuke. Dingen. Doen

De grootste fout die je kunt maken is stoppen met leuke dingen doen. Na je werk is er nog genoeg tijd om lekker het terras op te gaan of te barbecuen in het park. Dit soort momenten wil je ook zéker niet beperken tot het weekend, want die is om voordat je er erg in hebt. Hoe zonde is het als je de hele zomer lang als de wiedeweerga naar huis vliegt omdat je ‘nog een wasje moet draaien’, ‘écht die twee ons groenten moet eten’ of ‘anders niet aan je acht á negen uur slaap komt’? HET IS ZOMER. Je hebt de hele winter nog om te slapen en gezond te eten. Geniet, vrouw.

2. Haal het meeste uit je weekend

Het weekend is het enige moment dat je volledig zelf kunt invullen. Nu moet je er natuurlijk niet voor zorgen dat je de hele week naar het weekend toeleeft, maar ervan genieten mag zeker. Helaas is het vaak zo dat er in het weekend ook een hoop verplichtingen komen kijken. Dit kan betekenen dat je op familiebezoek moet, maar ook huishoudelijke klusjes horen hierbij. Kies daarom een dag uit om deze dingen te doen, en een dag waarop je lekker naar buiten gaat. Ga bijvoorbeeld lekker een dagje naar het strand of naar een andere stad. Zorg er hoe dan ook dat je buiten bent.
nieuwe baan, zomer

3. Doe iets voordat je begint met werken

Als je net begint met werken, is het heel normaal om moeite te hebben met de ochtend. Toch kun je het beste zo veel mogelijk uit de tijd vóór je werk halen. Haal bijvoorbeeld al wat boodschappen, doe de afwas of doe iets anders waardoor je je nuttig voelt. Wat je ook doet, voorkom dat de snooze-button je beste vriend wordt, want dit zal uiteindelijk alleen maar in je nadeel werken. Dit scheelt je weer tijd na je werk, die je weer langer op het terras kunt besteden.

4. Ga erop uit tijdens de lunch

Je hoeft echt niet de hele lunch met je collega’s binnen te blijven zitten. Maak een keer een wandeling, ga naar een park of breng een bezoekje aan een leuk terras in de buurt. Dit is het perfecte moment om eventjes met een boekje in de zon te gaan zitten, dus geniet ervan.

We snappen het: zo’n nieuwe baan kan behoorlijk heftig zijn. Daarom helpen we je graag nog verder op weg met een aantal tips waarmee je moeiteloos de eerste week overleeft.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze tips geniet je naast je baan tóch van de zomer
Sluiten