Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Fashion 28 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Zo vind je een fijn basic wit t-shirt en hier koop je ze

Een basic wit T-shirt is een item dat elke vrouw nodig heeft in haar kledingkast. Maar hoewel het ‘basic’ wordt genoemd, kan het vinden ervan een enorme struggle zijn. Stop met zoeken: we hebben de code gekraakt en zetten op een rijtje waar je een mooi wit T-shirt koopt. Geen dank.

Je kunt het vinden van een perfect wit T-shirt vergelijken met daten. Jarenlang probeer je om The One te vinden. Soms loop je naar binnen en is er direct chemie. Soms denk je dat je een goede hebt gevonden, maar als je ‘m voor de tweede keer wilt dragen, is de pasvorm veranderd. Gelukkig zijn wij er, om het leven iets makkelijker te maken.

Vind het perfecte witte T-shirt

Het witte T-shirt werkt voor praktisch  elke gelegenheid en is dan ook een van onze fijnste mode-items. Maar de jacht is een ware crime, want waar moet je op letten? Volg deze gids en vind het perfecte basic T-shirt voor jou.

1. Wat zoek je?

Een beetje lullig om je meteen in het diepe te gooien, maar hallo, we kunnen niet alles voor je bedenken. Dus: waar moet een basic wit T-shirt volgens jou aan voldoen? Wat voelt goed op je huid, hoe lang wil je het T-shirt en wat voor hals vind je fijn? Denk er even over na voordat je als een wilde een paskamer induikt met dertig verschillende T-shirts.

2. Ga voor kwaliteit

Zo kieskeurig als je bent bij het kiezen van je lover, zo streng mag je ook zijn als het gaat om de kwaliteit van een T-shirt. Je wilt dat ‘ie lang meegaat en niet na één keer dragen of wassen meteen de prullenbak in kan. Puur katoen is top; de kans is groot dat een shirt van dit materiaal lang meegaat en goed blijft zitten. Poly-katoen en synthetische materialen zijn goed om vocht weg te voeren (hallo zomer!) en behouden ook hun vorm.

3. Koop meerdere soorten

Zoek je al jarenlang naar een perfect wit T-shirt, maar heb je die nog niet gevonden? Misschien is het tijd voor een realiteitscheck: bestaat het perfecte witte T-shirt wel? Ja en nee. Waarschijnlijk wil je de ene keer een getailleerde versie, terwijl je voor dat feestje een oversized shirt wilt. Ons advies: zorg voor zo’n 3 verschillende witte items. Denk aan een getailleerde, een crop top, eentje met boyfriend fit, met V-hals of een extra lang model.

4. Zorg voor een goede pasvorm

Je denkt het perfecte item te hebben gevonden, maar het zit niet helemaal lekker. De schoudernaden zijn iets te krap of het shirt is net te kort. Doe het dan ook niet. De pasvorm bepaalt alles. Ga voor een T-shirt dat comfortabel zit en perfect om je heen past. De lengte van een klassiek T-shirt valt net onder je riem en net boven je broekzak. Even checken dus.

5. V-hals versus boothals

Een goed passende hals zorgt voor een betere fit. Maar wat kies je dan? Op zich kan alles en is het net wat je zelf mooi vindt. Maar je comfortabel voelen, gaat vaak samen met het kiezen van de juiste kleding voor jouw lichaamstype. We schreven al eerder over de beste halslijn voor jouw lichaam, waarin je bijvoorbeeld kunt lezen dat een ronde hals perfect is voor meiden met grote borsten en een hooggesloten top voor vrouwen met kleine borsten.

6. Dubbelcheck de kleur

Er is een verschil tussen wit en wit. Check dat dus goed, voordat je met een crèmekleurig shirt thuiskomt. Tenzij je dat wilt, natuurlijk. Maar dan lees je het verkeerde artikel.

7. Doorzichtig of niet

Een van de dingen waardoor de zoektocht naar een perfect wit T-shirt vermoeiend kan zijn, is dat ze vaak doorschijnend zijn. En dat is oké en sexy, maar voor een sollicitatiegesprek is dat niet aan te raden. Ga je de winkels in de stad onveilig maken, neem dan sowieso een huidkleurige bh mee. Zo kun je goed checken of het T-shirt doorschijnt.

8. Ga naar de mannenafdeling

Ja, echt. Struinend tussen de rekken met mannenkleding, realiseer je vanzelf dat deze kleding vaak stukken meer draagbaar zijn. Zo zijn T-shirts op de mannenafdeling niet standaard doorschijnend en hangen er vaak mooiere basic items in neutrale kleuren.

6 fijne basic witte T-shirts

Van het beste koopje tot de fijnste boyfriend-fit. Dit zijn basic witte shirts die je onmiddellijk wilt aanschaffen. Extra mooi: je portemonnee laat het vast toe.

Fruit of the loom lady-fit, €12,98 (set van 2)

Basic wit t-shirt

COS Round-neck wit T-shirt, €17

Basic white tee

H&M set van 3 T-shirts, €19,99

Basic wit t-shirt boyfriend

Weekday high neck T-shirt, €16,99

Mooi basic shirt

Asos design curve T-shirt, €8,49

Wit t-shirt curve

Asos design T-shirt in boyfriend fit, €16,99

Wit t-shirt boyfriend fit

The SunVogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo vind je een fijn basic wit t-shirt en hier koop je ze
Sluiten