Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 12 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Dirty talk, hoe doe je dat? Met deze 8 tips word jij een pro

Communicatie is de basis van een goede relatie, ook in bed. Je kunt natuurlijk ook altijd een stap verder gaan met een goede portie dirty talk. Zeker nu we in quarantaine zitten kunnen we wel wat digitale dirty talk gebruiken. Maar niet iedereen weet hoe je een beetje goed aanpakt.

Een handleiding op het gebied van dirty talk is dan ook geen overbodige luxe. Dankzij deze acht tips breng je hem of haar straks (nog meer) het hoofd op hol.

1. Denk hardop

Waarschijnlijk doe je mentaal al aan dirty talk zonder die dingen ook daadwerkelijk uit te spreken. Laat je lief weten wat er door je hoofd gaat, wat goed voelt en wat je lekker vindt. Vindt diegene sowieso een turn-on én geeft het gevoel dat hij of zij goed bezig is. Win-win.

2. Gebruik je zintuigen

“Shall I compare thee to a summer’s day? Thou art more lovely and more temperate.” Een prachtige literaire zin, maar niet erg opwindend. Sorry, Shakespeare.
Dan is het beter om te praten over lichamelijke, tastbare dingen. Vertel bijvoorbeeld hoe je je voelt wanneer hij of zij jou naar zich toe trekt. Gebruik je zintuigen: smaak, geur, gevoel.

3. Stel vragen

In het begin kan dirty talk best ongemakkelijk aanvoelen. De oplossing is simpel: stel vragen zodat je zelf op gang kunt komen. Vraag waar de ander aangeraakt wil worden, hoe hij of zij zich voelt nu je (in sexy lingerie) voor de ander staat.

De ander vertellen wat hij moet doen, werkt overigens vaak ook goed. Beveel hem om jou nú te kussen, op díé plek. Om op díé stoel te gaan zitten, terwijl jij degene helemaal gek maakt met een lapdance. Dat kan natuurlijk ook via FaceTime als jullie elkaar niet zien.

4. Dirty talk als voorspel

Door de dag heen al enkele seksueel getinte berichtjes sturen naar je partner bouwt de spanning op. Bekijk het zo: de motor van je auto werkt ook pas optimaal als die al even aan het draaien is.

Bovendien zijn sms’jes toegankelijker en voel je je er waarschijnlijk minder awkward bij. En als de toon dan eenmaal gezet is, is het veel gemakkelijker om in de slaapkamer verder te gaan.

5. Varieer

Onbekende dingen zijn spannend. Daarom is het belangrijk om ook je sexy talk regelmatig te veranderen. Wees dapper en assertief. Leid je partner of laat hem jou eens leiden. Zwijg eens eventjes. Of vertel je geheime fantasieën.

6. Lees en leer

Concrete inspiratie nodig? Het wereldwijde web is je vriend, maar je kunt ook gewoon extra vroeg in bed kruipen met een boek als ‘Fifty Shades of Grey’. Of open samen een fles wijn en lees elkaar voor. Wij gokken dat het boek snel weer naar je nachtkastje verdwijnt en jullie je eigen verhaal schrijven.

7. Blijf jezelf

Vind je het niet leuk om jezelf zo bloot te geven tijdens de seks? Doe het dan niet, niks moet. Gebruik je bepaalde woorden liever niet? Gebruik ze dan ook lekker niet. Bedenk je eigen dirty talk, oefen en check wat je oké vindt en wat in jouw ogen alleen thuishoort in een slechte pornofilm.

8. Oké, maar wat zeg je dan?

Vraag om meer. Beschrijf wat de ander aan het doen is en hoe leuk je dat vindt. Moedig aan met woorden als ‘harder’, ‘sneller’ of ‘trager’. Veel van die dingen denk je waarschijnlijk toch al, dus waarom zou je ze niet uitspreken? Of beschrijf zelf wat jij van plan bent.

Reageer op artikel:
Dirty talk, hoe doe je dat? Met deze 8 tips word jij een pro
Sluiten