Tess van der Hoop
Tess van der Hoop Video 8 nov 2020

Tips om jouw dromen waar te kunnen maken

Wat wil je later worden? De vraag die minimaal wel 100 keer aan je gesteld is. Al dan niet door je omgeving, dan wel door jezelf. Toen je vier jaar oud was beantwoorde je deze vraag met: prinses, juf of moeder. Maar als je achttien bent, wordt dit antwoord toch erg lastig. Je moet namelijk een studie gaan kiezen of de keuze maken om geen studie te gaan doen.

Hoe kom je er dan achter wat je echt leuk vindt? Wij verzamelen wat tips voor je.

Tips om een keuze te maken

Ga zo veel mogelijk dingen uitproberen om te kijken waar je energie van krijgt. Het belangrijkste is namelijk dat je een baan vindt waar je energie van krijgt, in plaats van dat het energie kost. Merk jij bijvoorbeeld dat je zorgen voor anderen geweldig vindt? Kijk wat er binnen de zorg allemaal voor verschillende functies zijn, zoek iemand op die binnen de zorg werkt en vraag of je wat vragen mag stellen over het werk. Mensen vinden dit alleen maar leuk om te doen, dus wees niet bang om hierin actie te ondernemen.

Merk je dat je warm wordt van bijvoorbeeld fotografie? Ga op onderzoek uit om hier zo veel mogelijk over te weten te komen. Bekijk YouTube video’s over camera’s, koop boeken over fotografie, spaar voor je eerste camera, plan je eigen fotoshoots met jouw vriendinnen als modellen. Zorg dat je er zoveel mogelijk over te weten komt. Zo weet je pas echt of iets bij jou past.

Wat voor iedereen geldt: heb geen haast. Er is genoeg tijd voor jou om te onderzoeken en om fouten te maken. Het is niet voor niets een cliché: van fouten maken, leer je. Je weet zo alleen maar sneller welke kant je nu wel op wilt. Vertrouw erop dat je alles als les kunt zien en dat je ervan groeit. Ook als niet altijd alles meezit. En belangrijk: als je er nu voor kiest om in de zorg te gaan werken en als je 35 bent, je toch een eigen bedrijf wilt starten, dan kan dat. Vergeet niet dat je keuzes van nu niet voor altijd zijn.

Guy Talk

We zijn alweer aangekomen bij de laatste aflevering van het seizoen van Guy Talk. Om eens over iets anders te praten dan seks, leek het ons leuk om het te hebben over hun carrièrepad. De mannen geven tips aan jullie (en aan zichzelf) over hoe je jouw dromen moet najagen.

Wil je meer weten over deze hete mannen? Je kunt Danny en Yuki, Sascha en Samuel en Joey en Boy gelukkig gewoon volgen op Instagram.

Heb je de vorige afleveringen nog niet gezien? Begin dan nu eerst met de aflevering van vorige week. 

 

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tips om jouw dromen waar te kunnen maken
Sluiten