Eigen bedrijf beginnen? Met deze 3 tips is het binnen no-time een succes

Een eigen bedrijfje beginnen is voor veel mensen een grote droom en tegenwoordig is het niet eens meer zo moeilijk om dit waar te maken. Daarom delen we drie belangrijke tips om je een heel eind op weg te helpen.

Tips voor je eigen bedrijf

Over het algemeen is het tegenwoordig best gemakkelijk om een goede baan te vinden. Er zijn veel vacatures en mensen staan te springen om jonge, talentvolle mensen (zoals jij). Daarom is het juist nu een klein risico om je eigen bedrijf op te starten. Vind je het niks of gaat het niet zoals je had gehoopt? Dan kap je er weer mee en heb je zo een nieuwe baan.

De voordelen van een eigen bedrijf zijn enorm. Geen gezeik van een vervelende baas, geen nare collega’s waar je je aan irriteert, zelf je werkplek uitkiezen en je eigen tijd indelen: hoe chill is dat? Targus geeft advies voor de ambitieuze mensen die deze sprong gaan wagen.

Locatie

Heb je die fantastische bedrijfsnaam bedacht en heb je genoeg geld om te beginnen? Dan wordt het tijd voor wat praktische zaken. Zoals de plek waar je gaat werken, want dat is niet bepaald onbelangrijk.

Een kantoor aan huis (lees: zolder) klinkt fantastisch, maar daar heb je wel een belachelijke hoeveelheid discipline voor nodig. Het romantische idee van werken aan de keukentafel heeft iets te vaak het resultaat van continue afleiding. Is het niet van Instagram en Youtube, dan is het wel van de plotselinge drang om te stofzuigen of te bellen met je moeder.

Stiekem wil je gewoon even een schop onder je kont. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer zzp’ers lid willen worden van een club; het gemis van collega’s blijkt groter dan eerst werd gedacht. Opeens klinkt brainstormen of koffieautomaatpraat als iets fantastisch. Denk daarom goed na wat voor een werkomgeving bij jou past en onderzoek de verschillende mogelijkheden.

Luister naar je moeder

Als je een eigen bedrijf op gaat starten dan heb je ook je eigen HR-beleid. Hoe leuk het allemaal in eerste instantie klinkt, het is wel belangrijk om een verantwoorde werkplek te creëren voor jezelf. Zeker als je veertig uur of meer gaat werken, moet het wel in een goede omgeving zijn.

Dus investeer in een goede stoel voor thuis, zoek in de koffiebar naar het tafeltje met de goede hoogte en zorg in je netwerkplek voor de plek die het beste bij jou aansluit. Zoals je moeder altijd zei: rechtop zitten en door de knieën wanneer je bukt.

Make it pretty

Hoera, je bent verlost van de kantoortuin met systeemplafonds, groezelig tapijt en koffievlekken op je bureaustoel. Thuis kun je je creativiteit de vrije loop laten en er iets moois van maken voor jezelf. Ga je voor een flexplek? Ook prima!

Onder het mom van ‘werkbenodigdheden’ is winkelen een noodzaak (stiekem gewoon een excuus om weer te shoppen). En nee, die grijze ordermappen mag je laten liggen. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel mooie accessoires voor je werkplek.

Laptopsleeves, muismatten en werktassen, noem het maar op, er is genoeg moois te vinden. Vooral de laatste categorie heeft een stoffig imago, maar ook daarin is veel veranderd. Gelukkig, want mooie spullen zijn niet alleen fijn om te zien, maar ook een boost voor je creativiteit.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Say what? Blijkbaar zou een zeurende moeder goed zijn voor je carrière

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Eigen bedrijf beginnen? Met deze 3 tips is het binnen no-time een succes
Sluiten