Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 8 aug 2019

Met deze tips heb jij binnen no time een mega gehydrateerde en glowy huid

Tijdens de zomer en het uitgaan laten we nét iets meer huid zien dan normaal. En dan wil je natuurlijk wel dat deze huid er gehydrateerd en glowy uitziet. Daarom zetten we hier een mega eenvoudige stappenplan neer waarmee jij babyzacht huidje krijgt.

Onder de douche

Het begint allemaal onder de douche. Pak er een keer in de week een fijne scrub bij om je lichaam te exfoliëren. Probeer weg te blijven van scrub met té grote deeltjes erin. Draai het product rond in kleine cirkeltjes en doe dat natuurlijk wel voorzichtig. Door te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen van de huid.

Vervolgens was je je lichaam zoals je het gewend bent. Zorg er wel voor dat je alleen producten gebruikt waar geen agressieve ingrediënten aan toe zijn gevoegd. Deze drogen je huid uit en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wil als je gaat voor een babyzacht huidje.

Je benen hoef je overigens niet per se te scrubben. Dit doe je namelijk al wanneer je je benen scheert – door er nog een keer overheen te gaan met scrub zou je je huid kunnen beschadigen.

Buiten de douche

Wanneer je onder de douche vandaan komt en je af hebt gedroogd, pak je zo snel mogelijk (heel belangrijk) een goede bodylotion erbij. Hiervoor kun je kokosolie gebruiken, maar nog beter is een fijne bodylotion met goede actieve ingrediënten. De reden dat je dit zo snel mogelijk na het douchen doet, is omdat je zo het water wat nog ‘in’ de huid zit van het douchen, als het ware ‘lockt’.

Smeer extra dik op droge plekken zoals je ellebogen, knieën en enkels. Laat de bodylotion goed intrekken nadat je je lichaam hebt ingesmeerd, zo zorg je ervoor dat alles maximaal wordt opgenomen, resulterend in een zijdezachte huid. Voor het beste resultaat smeer je je lichaam iedere keer in met een goede bodylotion na het douchen, om maximaal gehydrateerd te blijven.

Het belangrijkste in de weg naar een gehydrateerde, glowy huid is het gebruik van goede producten die passen bij jouw lichaam. Een droge huid heeft rijkere producten nodig, een vette huid kan met wat minder. Onthoud in ieder geval dat een goed product het halve werk is. Lees je daarom eerst altijd in in de ingrediëntenlijst voordat je iets aanschaft.

Reageer op artikel:
Met deze tips heb jij binnen no time een mega gehydrateerde en glowy huid
Sluiten