Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 16 mrt 2018

Take note: alle tips voor een zo goedkoop mogelijk vliegticket op een rijtje

De tijd om na te denken over wat je in je zomervakantie gaat doen is weer aangebroken. Tijd om even op een rijtje te zetten hoe je ook alweer een zo goedkoop mogelijk ticket scoort!

1. Boek je (heen)vlucht op dinsdag

Deze tip deelden we al eens eerder met je, maar boeken op een dinsdag blijft een wonderlijke tip en er zit wat logica achter. Vluchten op maandag en in het weekend zijn het populairst, dus vliegtuigmaatschappijen zorgen voor fijne(re) prijzen op de overige dagen – met name de dinsdag. Maak hier gebruik van!

2. En in de middag!

En om dezelfde reden zijn vluchten in de middag en avond goedkoper dan die in de ochtend. Natuurlijk is vliegen in de ochtend prettiger omdat je (bij korte vluchten) nog een hele dag voor je hebt, maar soms scheelt het zo veel dat vliegen in de middag toch gunstiger is. Dan maar een half dagje minder (of juist extra) op vakantie.

3. Op tijd boeken

Last minutes zijn niet altijd even voordelig. Op tijd boeken blijft vaak toch echt het beste. Daarnaast kun je op deze manier lang voordat je vertrekt al nadenken over wat je gaat doen en uitkijken naar je heerlijke vakantie. Daar zeggen we geen nee tegen.

4. Boek apart van elkaar

Samen boeken scheelt wat tijd, maar kan je zo extra euro’s kosten. Vliegtuigmaatschappijen zorgen er namelijk altijd voor dat vliegtickets die samen worden geboekt dezelfde prijs hebben, terwijl prijzen van de tickets wel eens kunnen verschillen. Grote kans dat een van jullie een goedkoper ticket kan scoren. Doe dit natuurlijk niet wanneer er maar nog enkele plekken beschikbaar zijn.

5. Schrijf je in voor nieuwsbrieven en alerts

Hoe irritant ook – elke week die irritante emails ontvangen – jouw gouden deal zou er wel eens tussen kunnen zitten. Schrijf je dus rond de tijd dat je op zoek gaat naar een vakantiebestemming in voor wat nieuwsbrieven. Deal gevonden? Dan schrijf je je daarna toch weer lekker uit!

6. Volg de vliegtuigmaatschappij…

Op social media, want ook hier worden voor likers en volgers vaak goede aanbiedingen gepost.

7. Boek je vlucht incognito

Eén van de grootste redenen waarom je ticket ineens veel duurder kan zijn als je de volgende dag kijkt, is omdat je de vlucht al eens eerder hebt bekeken. Zorg er dus altijd voor dat je cookies leeg zijn of werk bij voorkeur in een incognito-venster.

8. De meest sneaky tip: mis een overstap

Voordat je oordeelt; hear us out! De website skiplagged.com kwam erachter dat vluchten waarbij je moet overstappen vaak stukken goedkoper zijn. Nou is dat geen wereldnieuws, maar heb je er wel eens over na gedacht hier gebruik van te maken? Stel je vliegt van New York naar Parijs, maar je komt een goedkopere vlucht tegen van New York naar Hong Kong met een overstap in Parijs, boek deze dan. Mis expres de tweede vlucht (van Parijs naar Hong Kong) en je hebt jouw originele bestemming alsnog bereikt, zonder extra reistijd. In dit geval moet je natuurlijk wél met handbagage reizen! Ook is dit alleen aan te raden voor enkele vluchten; als je een retourvlucht hebt geboekt zou je terugreis hierdoor gecanceld kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Take note: alle tips voor een zo goedkoop mogelijk vliegticket op een rijtje
Sluiten