Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 5 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

De 7 beste tips om nog enigszins fabulous de hitte te overleven

Grote kans dat jij ook dit jaar weer te laat bent om een airco aan te schaffen. Stond je wéér met je goede gedrag voor een leeg schap tijdens de zomerse hitte. En nu? Maak je geen zorgen. Om je huis en hoofd koel te houden én nog eens acht uur per nacht te kunnen slapen, raden we je aan om onze tips op te volgen.

De beste tips om de hittegolf door te komen met minimaal zweten

Vannacht ga je gewoon die acht uur slaap pakken, want met deze tips houd je het binnen koel en hoef je niet als een zeester in bed te liggen.

1. Bevroren flessen water voor je ventilator zetten

Laten we er even van uitgaan dat je wél een ventilator in huis hebt. Zorg dat je een paar flessen water in de vriezer hebt gelegd, want die gaan ervoor zorgen dat je geen airco van €600 meer nodig hebt. Door de bevroren flessen wordt de lucht koud en verspreid je niet langer warme lucht.

2. Drink minstens twee liter water per dag

Je snapt vast wel dat het op deze warme dagen extra belangrijk is om genoeg water te blijven drinken. En daarmee bedoelen we niet een wodka met Spa rood achterover klappen. Heb je moeite om minstens twee liter water achterover te tikken op een dag? Dan lukt het je met deze tips wel.

3. Laat je ramen en gordijnen dicht

Dit is echt één van de beste tips om de hittegolf te overleven: laat je ramen en gordijnen dicht overdag. Open pas je ramen als de mussen buiten niet meer van het dak vallen. Dan kun je het lekker door laten luchten.

4. Zeg dag tegen alcohol

Een sigaretje in je rechterhand, een glas wijn in je linker… Klinkt als de perfecte zomeravond. Toch zorgt dit ervoor dat je zweetklieren gestimuleerd worden. Precies waar je tijdens de hitte niet op zit te wachten. Let ook op met pittig eten en cafeïne. Die twee hebben namelijk hetzelfde effect.

5. Slaap op je rug

Zorg dat je lekker op je rug gaat slapen. Zelfs als je altijd op je zij of buik ligt. Hierdoor voelt het echt een stuk minder warm. Helemaal als je je dekbed weglegt en alleen onder een laken slaapt. Trek trouwens ook altijd iets aan. Door een katoenen shirt te dragen voel je je minder plakkerig.

6. Vergeet ijskoud drinken en douchen

Een ijskoude cola drinken om af te koelen in de zomerse hitte klinkt als een topplan. Toch is het niet zo’n goed idee, want het wekt een averechts effect op. Drink en douche daarom lauwwarm.

7. Neem een koud washandje mee in bed

Als jouw huis toch bloedheet blijft zit er nog maar één ding op: verhuizen naar een koelcel. Grapje. Wat je wel kunt doen is een koud washandje meenemen als je gaat slapen. Leg het op je voorhoofd of borst en je merkt vanzelf dat je afkoelt.

Lees ook: Deze 13 zomerse recepten zijn ideaal voor tijdens de hittegolf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 7 beste tips om nog enigszins fabulous de hitte te overleven
Sluiten