Bente De Bruin
Bente De Bruin Entertainment 1 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Je bereik vergroten? Zo krijg je meer volgers op Instagram

Ben jij helemaal verslaafd aan Instagram, maar willen de volgers niet zo komen? Gelukkig zijn er een heleboel manieren om meer volgers op Instagram te genereren, zonder dat je daarvoor geld hoeft te betalen. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet!

Zo krijg je meer volgers op Instagram

Natuurlijk is het makkelijk om meer volgers krijgen door de gewoon aan te schaffen via één of andere clickfarm, maar daar houd je alleen maar jezelf mee voor de gek. Dat zijn lege volgers die nooit iets liken, en je posts niet oprecht leuk vinden. Met de onderstaande tips kun je meer volgers op Instagram krijgen op een organische manier.

1. Gebruik hashtags die je helpen volgers te verzamelen.

Voorbeelden zijn #FF (Follow Friday), #instafollow, #l4l (Like for like), #tagforlikes en #followback. Hashtags hebben alleen effect net na het plaatsen van de foto en worden daarna eigenlijk niet meer gevonden, dus mocht je niet zo’n fan zijn van deze hashtags kun je deze gewoon wissen na een paar uur.

2. Check via Explore aanbevolen foto’s.

Hier staat waarschijnlijk een hoop tussen wat je leuk vindt (inspiratie) en je vindt op die manier accounts vergelijkbaar aan die van jouzelf. Deze strategie zou je per honderd foto’s gelikete foto’s 6,1 meer volgers op kunnen leveren. Mooi meegenomen.

3. Deel je Instagram-kanaal via andere sociale media.

Post je foto’s dus ook op Twitter en Facebook met een begeleidend tekstje om jouw volgers te trekken.

4. Als je dan toch bezig bent: laat vooral ook comments achter!

Dit is de meest natuurlijke manier om nieuwe volgers te genereren. Ga mensen echter niet lastig vallen, maar wees oprecht.

5. Post op drukke tijden

Volgens onderzoek van Huffington Post en Latergramme kun je jouw foto’s het beste posten om 08:00 en om 23:00 (Nederlandse tijd). Daarnaast is woensdag de beste dag om te posten. Deze momenten zouden je de meeste likes opleveren.

6. Volg mensen die de hashtags #followme en #followforfollow gebruiken.

Veel van hen zullen je terug volgen. Mocht je later gek worden van jouw feed die vol staat met foto’s die je niet wilt zien, stop je gewoon ze te volgen. Misschien verlies je dan wat volgers, maar er zullen er een hoop blijven.

7. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Plaats niet de hele dag door foto’s, maar kies alleen de beste afbeeldingen uit. Zorg er ook voor dat er een lijn in je foto’s zit, zoals een kleurenschema! Je grid is vaak de reden waarom mensen je gaan volgen, niet een losse foto.

8. Zorg voor een complete bio.

Zorg dat mensen weten wie je bent en wat ze kunnen verwachten als ze je volgen.

9. Stel vragen in de captions van je foto’s om interactie uit te lokken.

Dit werkt wel alleen als je al een aanzienlijk aantal volgers hebt. Houd daar rekening mee.

10. Op zondag worden wereldwijd de minste Instagram-foto’s geplaatst.

De kans dat jouw foto dus meer gezien wordt is aanwezig.

11. Tag je locatie, zodat anderen in de buurt jou kunnen vinden.

Zo zorg je voor aandacht in jouw eigen omgeving.

12. Tag ook andere personen en zorg dat je zelf ook getagd wordt.

13. Connect je Instagram aan Facebook en volg al je vrienden.

Deze mensen kennen je en zullen je waarschijnlijk terug volgen, wat een mooie basis vormt voor als je net met Instagram begint.

14. Gebruik een app als Crowdfire om engagement te analyseren.

Het is handig om te analyseren hoe je volgers reageren op de posts die je plaatst. Zo krijg je inzicht in wat wel en niet werkt. Voor deze tip geldt ook: hoe meer volgers je hebt, hoe handiger dit inzicht is.

Eindelijk genoeg volgers verzameld? Bekijk dan ook onze tips om geld te verdienen met Instagram.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je bereik vergroten? Zo krijg je meer volgers op Instagram
Sluiten