Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 14 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips word jij een pro in de no make-up make-uplook – ongeacht je huidtype

De ‘no make-up make-uplook’ is er eentje die maar weinig mensen écht onder de knie hebben. Dat is logisch, want hoe draag je in hemelsnaam make-up, waarbij het lijkt alsof je geen make-up draagt? Dat kan klinken als een redelijk onmogelijke taak, maar dat is het niet.

No make-up make-up

Met de volgende eenvoudige tips beheers jij in een handomdraai de no make-up make-uplook, welk huidtype je ook hebt. En geloof ons: als wij het kunnen, kan jij het zeker.

De basis

Het begint allemaal bij je eigen basis. Een schone en verzorgde huid is een absolute vereiste als het aankomt op deze look. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen onzuiverheden mag hebben, als je huid maar schoon en gehydrateerd is. Zorg er daarom voor dat je iedere ochtend en avond je gezicht reinigt en verzorgt met een milde cleanser, exfoliant en moisturizer.

Foundation

Heb je een gave huid van jezelf? Good for you. Dan heb je niet meer nodig dan een getinte dagcrème of een BB cream. Heb je iets meer dekking nodig? Dan kun je ervoor kiezen een foundation te gebruiken, maar pas op dat je niet te veel gebruikt. Breng een heel dun laagje aan en focus je vooral op de plaatsen die iets meer aandacht nodig hebben. De sleutel tot succes is hierbij blenden, blenden, blenden. Een vochtige beautyblender is hiervoor een zeer geschikte tool.

Concealer

Bij de no make-up make-uplook is concealer je beste vriend. Hiervoor kun je moeilijk doen en een kwastje gebruiken, maar je vingers werken ook prima. Breng een klein beetje concealer aan op ‘probleemgebieden’ zoals puistjes, vlekjes en wallen. Zorg er ook hierbij voor dat je niet in een keer te veel gebruikt én goed blendt. Je kunt beter werken in laagjes, dan dat je in een keer een klont concealer op je gezicht kwakt.
no make-up make-up

Poeder

Als je een droge of normale huid hebt kun je deze stap overslaan, maar wordt je huid snel vet, kun je de gebieden die snel beginnen te glimmen (voorhoofd, neus en kin) een beetje afpoederen. Gebruik hiervoor een transparante poeder of eentje in je eigen huidskleur. Let ook hierbij op: alles met mate.

Blush

Vermijd te alle tijde bronzer. Het gaat er bij deze lewk om dat je er zo natuurlijk mogelijk uitziet en laten we wel wezen: bronzer gaat daar niet bij helpen. Een mooie, natuurlijke blush is the way to go. Breng het product aan op de appeltjes van je wangen in plaats van op je jukbeenderen. Dit is omdat dit de plek is waar je normaal ook zou gaan blozen. Verder kun je ook een héél klein beetje van dezelfde blush op de andere hoge punten van je gezicht aanbrengen, om het een geheel te maken.

Ogen

Doe vooral rustig aan met mascara. Heb je van jezelf donkere wimpers, kan het al genoeg zijn om ze alleen een beetje te krullen. Gebruik je toch graag mascara? Ga dan het liefst voor een donkerbruine variant (zeker als je blond bent) en gebruik niet meer dan twee laagjes per oog.

Wenkbrauwen

Pas op met je wenkbrauwen, want deze kunnen de look maken of breken. Nieamand heeft van zichzelf enorm sterk aangezette wenkbrauwen, dus laat die fleeky brow even voor wat ‘ie is en haal er alleen een kwastje met wat wenkbrauwpoeder overheen.

glamour uk

Reageer op artikel:
Met deze tips word jij een pro in de no make-up make-uplook – ongeacht je huidtype
Sluiten