Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Beauty 30 jun 2018

5 tips om acne-littekens te behandelen

Ben je eindelijk van je acne af, wrijven die pigmentvlekjes en acne-littekens nog eens zout in de wonden (figuurlijk, ladies, figuurlijk). De key is geduld, maar er zijn een paar manieren om het vervangen van pigmentvlekken en littekens te versnellen. En het is niet zo moeilijk als je denkt.

Je ziet tegenwoordig nog maar weinig pure foto’s, dat we haast vergeten hoe mensen er écht uitzien. Onthoud: wij levende wezens hebben littekens, sproeten, poriën, striae, acne en vlekjes. Je hoeft je nergens voor te schamen. Negentig procent van de mensen krijgt te maken met acne en velen van hen krijgen acne-littekens – zeker als je puistjes uitknijpt – en pigmentvlekjes. Natuurlijk kun je wel je huid goed verzorgen. Dus, wil je littekens of pigmentvlekjes die zijn ontstaan door acné goed verzorgen, doe dan dit.

1. Draag altijd zonnebrandcrème

Sun’s out, sunscreen’s out! Probeer langdurige blootstelling aan de zon te vermijden, omdat dit de huid beschadigt, pigmentproductie stimuleert (waardoor vlekjes donkerder worden) en het genezingsproces van de huid vertraagt. Want heb jij ooit iemand gezien met pigmentvlekken op de billen? Waarschijnlijk niet: die komen immers niet vaak in de zon. Zonnebrandcrème met SPF toevoegen aan je ochtendroutine, dus.

2. Exfolieer met AHA en BHA

Ehhh, wat? Exfoliëren is een andere naam voor scrubben of peelen, dat weet je misschien nog wel. Je verwijdert zo een flinterdun bovenlaagje van de huid. En die rare termen? AHA staat voor alfahydroxyzuur, terwijl BHA staat voor beta-hydroxuzuur. Mag je meteen vergeten, maar dit zijn allebei exfolianten die een gelijkmatige teint bevorderen. Een combinatie van deze twee zal helpen om de verjonging van de huid aan te moedigen. Gebruik het dagelijks om celvernieuwing te stimuleren. Bij de apotheek of drogist kun je verschillende producten vinden waar deze twee zuren in zitten verwerkt.

3. Kies voor een shitload aan vitamine C

Een andere topper bij acne-littekens is ascorbinezuur, oftewel vitamine C. Deze helpt ontstekingen tegen te gaan en vervaagt pigmentvlekken. Er zijn serums en dagcrèmes met vitamine C. En eet ook lekker veel sinaasappels en broccoli.

4. Herstel je huid, herstel acne-littekens

Vanaf nu is rozenbottel jouw beste vriend. Deze vrucht kan wonderen verrichten als het gaat om kalmeren en herstellen van een beschadigde huid. Even bij de drogist vragen naar mooie producten met deze rode vrucht. Je kunt bijvoorbeeld rozenbottelolie kopen en een paar druppeltjes mengen met je dagcrème of voor het slagen gaan op een gereinigde huid aanbrengen.

5. Trakteer jezelf op een schoonheidsbehandeling

Er zijn allerlei schoonheidsbehandelingen zeer effectief kunnen zijn bij het verminderen van acne-littekens en pigmentvlekjes. Er hangt soms een prijskaartje aan, maar ze hebben op de langere termijn vaak wel het grootste effect. Gun jezelf een verwenmomentje en ga naar een schoonheidsspecialist.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 tips om acne-littekens te behandelen
Sluiten