5 tips om véél makkelijker over je break-up heen te komen

Break-ups suck. Maar als je de pech hebt dat het je overkomt, dan kun je ook iets anders doen dan dezelfde zielige nummers on repeat zetten en het Ben & Jerry’s schap in de supermarkt leeg kopen. Hier zijn vijf manieren om véél makkelijker (en bovendien fijner) over je break-up heen te komen.

1. Pak je oude hobby’s weer op // Weet je nog wat je leuk vond om te doen voordat je een relatie had en waarvoor je vervolgens geen tijd meer had? Stof die gitaar weer eens af, geef je op voor een kookcursus of sleep jezelf naar de sportschool. De afleiding geeft je niet alleen meer rust, maar zorgt er ook voor dat je even niet aan je eigen ellende hoeft te denken. En misschien realiseer je je zelfs dat het heerlijk is om weer tijd te hebben voor iets anders dan je relatie.

2. Richt je op jouw levensdoel // Misschien had je er al een voordat je een relatie kreeg en ben je die uit het zicht geraakt, maar anders wordt het hoogtijd om er eentje te bedenken. Een concreet doel helpt je te focussen en filtert alle onzin uit je leven. Al is het alleen maar om niet weer voor iemand te vallen die niet hetzelfde wil als jij. Bovendien is iemand die zijn dromen achterna gaat veel aantrekkelijker dan iemand die het allemaal niet meer ziet zitten. Voordat je het weet komt er iemand voorbij die wél heel goed bij je past.

break-up3

3. Cliché, maar waar: wees de beste versie van jezelf // Nu je relatie voorbij is, heb je veel meer tijd om aan jezelf te werken. De relatie is niet voor niets uitgegaan en misschien heb je daar wel lessen uit geleerd. Ga je altijd te laat naar bed? Werk dan aan een goed ritme. Krijg je te weinig lichaamsbeweging? Neem dan een abonnement op de sportschool. Je zult zien dat je positieve energie krijgt door op deze manier aan jezelf te werken, waardoor je je direct beter gaat voelen. Bovendien is er niets beters dan aan je ex te kunnen laten zien dat je new and improved self veel beter af is zonder hem.

4. Stalken is niet toegestaan // Dit zal in het begin helemaal niet zo gemakkelijk gaan als je misschien zelf zou willen. Toch is het ook goed voor jezelf om je ex wat ruimte te geven. Stalken zorgt er in het ergste geval voor dat je iets doet waar je achteraf spijt van krijgt en in het beste geval dat je je alleen maar rotter voelt. Het is helemaal nergens goed voor en hoewel het misschien veel discipline vergt, zul je dit uiteindelijk zelf ook in zien. Wegblijven van social media laat juist zien dat je je emoties onder controle hebt en dat voelt goed.

break-up4

5. Vergeven, maar niet vergeten // Wie er in jullie relatie ook iets verkeerd heeft gedaan, het heeft geen zin om hier in te blijven hangen. Natuurlijk is het toegestaan om je emoties even de vrije loop te laten, maar daarna is het belangrijk dat je accepteert wat er is gebeurt en verder gaat met je leven. Alleen door vergeving en acceptatie zul je uiteindelijk onverschillig over je ex zijn. Vergeet alleen nooit waarom er is gebeurd wat er is gebeurd, zodat je dezelfde fout niet nog een keer zult maken.

Uh-oh, op deze vijf momenten in het jaar vinden de meeste break-ups plaats

Reageer op artikel:
5 tips om véél makkelijker over je break-up heen te komen
Sluiten