Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 6 december 2018

Met deze tips doe je langer met je favoriete parfum

December is begonnen en dat betekent dat je met alle borrels, etentjes en feestjes wellicht wat meer parfum gebruikt dan normaal. Wil je niet je hele flesje parfum gebruiken tijdens de feestdagen? Met deze tips gaat het veel langer mee.

Parfum besparen

Met alle evenementen in december wil je natuurlijk ook graag lekker ruiken. Om je foundation en andere make-up langer te laten zitten, breng je van tevoren een goede primer aan. Bij parfum gaat dat wat lastig, maar er zijn zeker wel wat tips waardoor je langer met je favoriete parfum doet.

Als je aan het einde van de avond net zo lekker wil ruiken als aan het begin van de avond, doe dan je voordeel met deze parfum hacks.

Na het douchen

De eerste tip om langer met je parfum te doen, is door het meteen na je douchebeurt op te spuiten. Waarom? Doordat je huid nog niet helemaal droog is dan, blijft de parfum langer hangen. De druppels dienen als een soort lijm voor parfum en hierdoor heb je er langer plezier van.

Heb je geen tijd om te douchen, maar heb je wel een lange avond voor de boeg waar je lekker voor wil ruiken? Dan kan je ook gewoon een vochtinbrengende crème opsmeren. Dit heeft namelijk precies hetzelfde effect.

Eigenlijk moet je een moisturiser dus zien als een soort primer voor je parfum. Wil je langer met je parfum doen, voeg dan een goede moisturiser toe aan je Kerst wishlist.

Bepaalde plekken

Daarnaast zijn er ook bepaalde plekken op je lichaam waar parfum beter blijft hangen. Je nek, de binnenkant van je ellebogen, je polsen en je knieholtes zijn zulke plekken. De temperatuurverschillen op deze plekken zorgen ervoor dat je parfum ook steeds actiever wordt gedurende de avond.

Nog een tip is om Vaseline op deze plekken te smeren voordat je dat parfum hierop sprayed. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als de vochtinbrengende crème.

Niet te hard wrijven

Het schijnt ook niet heel bevordelijk te zijn om je polsen tegen elkaar aan te wrijven na het sprayen van je favoriete geurtje. Je kan beter zachtjes de plekken deppen of gewoon niet aanraken. Daarnaast is het ook beter om je parfum in de verpakking te laten of op een donkere plek te zetten. Daglicht kan namelijk ook de geur verzwakken.

Al met al genoeg handige tips om langer met je parfum te doen tijdens de feestdagen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Wait, what? Blijkbaar sprayen we onze parfums al jaren op de verkeerde plek

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Pretty52

Reageer op artikel:
Met deze tips doe je langer met je favoriete parfum
Sluiten