Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 10 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze 6 tips knoop je een praatje aan met je crush alsof het niets is

Praten met je crush kan soms voelen als een van de engste dingen die er bestaan. Gelukkig zijn er manieren om het jezelf een stuk eenvoudiger te maken.

Je hoeft echt niet met een of andere cliché openingszin op je crush af te stappen. Sterker nog, dit kun je beter vermijden. Met de volgende zes tips sta jij binnen de kortste keren te beppen met die leukerd.

Speel in op de situatie

Staan jullie samen in de rij bij een koffiezaakje? Vraag dan bijvoorbeeld of hij zijn favoriete koffie kan aanraden. Door in te spelen op een bepaalde situatie, heb je meteen iets om over te praten.

Vermijd cliché openingszinnen

De meeste openingszinnen komen niet heel oprecht over. Als jij op je crush afstapt met een zin als ‘deed het zeer toen je uit de hemel viel,’ zal hij of zij hier in het beste geval even om glimlachen en dan weer verdergaan met de dag. Dat is natuurlijk niet de reactie die je wil als je eindelijk de moed hebt verzameld om op iemand af te stappen. Probeer daarom openingszinnen altijd te vermijden.

Maak een praatje met de mensen waar je crush naast staat

Dit vind je waarschijnlijk een stuk minder eng, én het is een mooi opstapje naar een gesprek met je crush. Op deze manier is het nog maar een kleine stap om je crush bij het gesprek te betrekken, door bijvoorbeeld zijn of haar mening over het gespreksonderwerp te vragen.

Probeer niet awkward om je crush heen te gaan hangen

Als je eenmaal het besluit hebt gemaakt dat je op je crush af wilt stappen, doe het dan ook. Door er een beetje ongemakkelijk omheen te gaan hangen, maak je het alleen maar enger voor jezelf. Daarnaast is de kans groot dat je crush doorheeft dat je contact probeert te zoeken maar het steeds niet doet, wat kan zorgen voor een ongemakkelijke situatie waarbij hij of zij je juist gaat mijden.

Oefen met je vrienden

Een goede oefening kan zijn om met een vriendin af te spreken dat je een praatje met haar maakt, waarbij zij alleen maar antwoord mag geven en geen vragen terug mag stellen. Zo ben je voorbereid op een eventueel ongemakkelijk gesprek en weet je alvast een beetje hoe je hierop kunt reageren.

Het belangrijkste: geloof in jezelf

Als jij lekker in je vel zit, straal je dit ook uit. Door gewoon als jezelf op iemand af te stappen, weet je zeker dat het niet geforceerd overkomt. Houd in je achterhoofd dat het écht niet gek is om een praatje met iemand aan te maken en dat niemand je hiervoor zal veroordelen. Is het een leuk gesprek? Top! Valt het toch wat tegen? Jammer, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd en kun je tóch trots op jezelf zijn.

Probeer deze tips van een matchmaker als je crush je signalen niet oppikt

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.