Krijg je niks gedaan? 5 tips om je productiviteit te verhogen tijdens werk

Heb je de laatste tijd minder motivatie of energie hebt? No worries, je bent niet de enige. In deze gekke tijd is dat hartstikke normaal, vooral nu we al een tijdje thuiswerken. We hebben helaas geen aan-knop om onze productiviteit te verhogen, hoe graag we dat ook willen. Gelukkig zijn er wel manieren om je energielevel te verhogen.

Wij zetten de 5 beste tips voor jou op een rij.

Je productiviteit verhogen

We kennen het allemaal wel: je wilt het liefst zo fit mogelijk opstaan, zo productief mogelijk werken én ook nog eens je hele to-dolijst afwerken. Leuk allemaal, maar helaas is dat niet altijd de realiteit. Dus hoe kun je je productiviteit verhogen en jezelf motiveren als je je onproductief voelt? Wij hebben vijf tips voor jou verzameld.

1. Neem een pauze

Hoe druk je dag ook is, je verdient altijd een pauze. Als de taken iets moeilijker gaan dan normaal, probeer jezelf dan niet te dwingen om door te gaan. Je lichaam vertelt je namelijk dat je even behoefte hebt aan een pauze. Een rondje van zelfs tien minuten kan al veel goeds doen voor je productiviteit. Probeer ook tijdens je lunchpauzes écht pauze te nemen en niet achter je scherm te eten.

2. Ga naar buiten

Een dagelijkse dosis frisse lucht is erg belangrijk voor je productiviteit, vooral als je de hele dag binnen werkt. Je melatonine en vitamine D komen meer op gang en bovendien voelt de frisse lucht erg goed. Heb je geen tijd om buiten een wandeling te maken? Probeer dan buiten te lunchen of buiten je digitale vergaderingen te houden.

3. Zet je telefoon uit

Eindeloos scrollen op Instagram of TikTok is erg verslavend en voor je het weet zit je uren op je telefoon. Deze gewoonte kan erg slecht zijn voor je productiviteit en de kans is kleiner dat je iets gedaan krijgt. Probeer daarom je telefoon uit te zetten voor een bepaalde tijd of op vliegtuigstand. Hierdoor zul je niet in de verleiding komen om je telefoon te pakken bij elke notificatie.

4. Zet je favoriete afspeellijst op

Soms is alles wat je nodig hebt voor productiviteit je favoriete afspeellijst. Luister wél naar een afspeellijst waar je gefocust van blijft, op Spotify zijn er genoeg te vinden. Het werkt namelijk bijna net zo goed als een kop koffie. Of je nu naar The Eye Of The Tiger luistert of Confident van Demi Lovato, het gaat erom dat jij geconcentreerd bezig bent met je to-do list.

5. Beweeg

We kunnen het niet zo vaak genoeg zeggen, maar het is zó belangrijk om voldoende beweging te krijgen. In beweging komen kan helpen als je je minder productief voelt. Dit kan een korte yogasessie zijn of een ademhalingsoefening. Als je je vermoeid of verveeld voelt kun je ook even joggen en tegelijkertijd naar een podcast luisteren of probeer een dansoefening via YouTube. Je zult merken dat je productiviteit hoger zal worden.

Reageer op artikel:
Krijg je niks gedaan? 5 tips om je productiviteit te verhogen tijdens werk
Sluiten