Josca
Josca Love & Life 22 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

10 tips tegen jeukende muggenbulten

Slapeloze nachten, een hoop gekrab, bloed, irritatie en bultjes: dat is de zomer voor jou in een paar woorden. Deze ellende wordt allemaal veroorzaakt door één minuscuul vervelend beestje dat altijd jóu moet hebben en rond je hoofd zoemt als jij probeert in slaap te komen.

Wat te doen tegen een muggenbult?

Muggen zijn misschien wel de meest irritante en in onze ogen nutteloze beestjes op aarde. Niet alleen houden ze ons ontzettend uit onze nachtrust door rond te zoemen met een vervelend, snerpend geluid, maar ze zorgen ook voor muggenbulten. Het siert je huid niet bepaald en jeukt ook nog eens vreselijk. Om deze reden zetten we hier een aantal remedies op een rij.

1. Zout

Heb je een snel kalmeringsmiddel nodig omdat je continu last hebt van de jeuk? Wrijf een beetje water op je muggenbulten en hierna wat grof zout. Of, mocht je toevallig op vakantie zijn, neem een duik in zout water.

2. Gedenatureerde alcohol

Nee, de fles wodka mag in de kast blijven staan, het gaat hier om het soort alcohol dat gebruikt wordt bij het ontsmetten van wonden. Neem een flesje pure alcohol, dit kun je kopen bij de drogist of de apotheek, en doe een beetje op een watje. Dep dit op je muggenbult en als het goed is, wordt de jeuk meteen minder.

3. Tandpasta

Munt heeft ook een positieve werking tegen jeuk. Smeer een klein beetje op elke muggenbult en de jeuk zal verminderen. Zolang je het er niet vergeet af te halen, is het prima.

4. IJs

Leg wat ijsklontjes of iets in de richting van een koelelement in een washandje en houdt dit eventjes op je muggenbult. De zwelling van het wondje zal verminderen en de jeuk verdwijnen door de kou. Als je hele lichaam onder de bultjes zit, zou je een koude douche kunnen overwegen (al zit niemand daar waarschijnlijk zo op te wachten).

5. Appelciderazijn

Niet alleen helpt dit goedje tegen een verbrande huid, maar het zuur dat zich in appelciderazijn bevindt, kan je jeuk verzachten. Je kunt hier een beetje van in je badkuip gieten als je in bad gaat. Natuurlijk kun je het ook gewoon op een watje doen en het op je muggenbulten deppen.

6. Citroen- of limoensap

Veel natuurlijke zuren kunnen jeuk voorkomen, zo helpen deze sappen ook tegen bultjes van een brandnetel. Vers citroen- en limoensap halen niet alleen de jeuk weg, maar voorkomen ook infecties. Gebruik deze remedie binnenshuis: citroensap op je huid gaat niet zo goed samen met de zon, omdat het je huid uitdroogt.

muggenbult

7. Bananenschil

Een banaan is goed voor verrassend veel dingen! De suikers die zich bevinden in de binnenkant van de bananenschil helpen vocht uit de muggenbult te halen. Probeer dit dus over je muggenbulten te wrijven voor minder jeuk.

8. Baksoda

Baksoda is niet heel erg goed voor je huid, maar het zorgt er wel voor dat de jeuk van muggenbulten kan ophouden. Maak een dikke pasta van baksoda en water en laat het zo’n 15 minuten intrekken op je muggenbult. Was het er hierna af; de neutraliserende werking van baksoda zal je jeuk doen verdwijnen.

9. Aloë Vera

Aloë Vera lijkt ook echt een wondermiddel. Het zorgt voor verkoeling, helpt tegen jeuk en zal de huid repareren als deze open gekrabd is.

10. Theeboomolie

Deze natuurlijke olie werkt niet alleen goed tegen acne of bepaalde giftige planten, maar vermindert ook zwellingen en de kans op infecties.

Wil je af van die nare muggen en ander ongedierte? Op deze manier houd je muizen en insecten op een natuurlijke manier uit je huis.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 tips tegen jeukende muggenbulten
Sluiten